Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους αποτελεί μια απο τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής καθώς αφορά σε ένα όργανο σύμβολο της γυναικείας φύσης, το μαστό. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μια αισθητική, ταυτόχρονα και επανορθωτική επέμβαση η οποία αποκαθιστά επιπλέον και την ψυχολογία, την κοινωνική ζωή αλλά και αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Το

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τα προβλήματα που συνηθέστερα καλείται ο Πλαστικός χειρουργός να αντιμετωπίσει στην περιοχή του μαστού χρησιμοποιώντας την τεχνική της αυξητικής, δηλαδή της αύξησης του μεγέθους του στήθους με τη χρήση ενθεμάτων είναι τα εξής:

  • Διαταραχές στο μέγεθος των μαστών (υποπλασία, απλασία, σημαντικού βαθμού ασυμμετρία)
  • Σχήμα (σωληνωτός μαστός)
  • Θέση (πτώση 1ου-2ου βαθμού)

Συνήθως τα προβλήματα αυτά που οδηγούν σε μια αυξητική στήθους είναι αποτέλεσμα αυξομειώσεων βάρους, προηγηθέντων θηλασμών και ορμονικών διαταραχών και μεταβολών.

Αυξητική Στήθους
Χειρουργικές

ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται πάντα ως ξεχωριστή, ατομική περίπτωση και μετά από λήψη του ιατρικού ιστορικού και της κλινικής εξέτασης γίνεται εκτίμηση των αναγκών σε συνδυασμό με μετρήσεις ειδικές τόσο στην περιοχή των μαστών, όσο και του υπολοίπου σώματος (θωρακικό τοίχωμα, λεκάνη) για την επίτευξη του καλύτερου αισθητικά αποτελέσματος και συμμετρίας με βάση τις αναλογίες κάθε σώματος.

Η τελική επιλογή των καταλληλότερων ενθεμάτων ανά περίπτωση γίνεται πάντα με γνώμονα την προτίμηση της κάθε ασθενούς σε συνδυασμό με:

α) την ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ 3D IMAGING TECHNOLOGY στην οποία η ενδιαφερόμενη μπορρεί ΑΜΕΣΑ, να δει πώς μπορεί να είναι το στήθος της ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ το χειρουργείο της αύξησης, ανάλογα με το μέγεθος ή τον τύπο των ενθεμάτων που θα χρησιμοποιηθούν, σε λίγα μόλις λεπτά, με τη λήψη από την ιατρό 3D φωτογραφιών!!!

β) Ειδικά εξωτερικά ενθέματα (sizers) τα οποία τοποθετούνται κάτω από το στηθόδεσμό της στην επίσκεψη στο ιατρείο για μια πιο ρεαλιστική αναπαράσταση του όγκου και της προβολής των ενθεμάτων στο σώμα της.

γ) Λαμβάνοντας υπόψιν τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης.

Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιοιεί η Πλαστικός Χειρουργός Μαρία Σκολαρίκου έχουν διάρκεια πολλών ετών και είναι τα καλύτερα που κυκλοφορούν παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες, με άδεια από το FDA (Food and Drug Administration).

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία ή και ελαφρά μέθη με τοπική αναισθησία. Η τομή είναι μη ορατή, καθώς “κρύβεται” στην περιοχή της υπομαστίου πτυχής ή περιθηλαία (στο όριο δέρματος και θηλής). Τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται κυρίως κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ (μυς ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον μαστό) προσφέροντας έτσι ένα διπλό στρώμα κάλυψης των ενθεμάτων, άρα και καλύτερη προφύλαξή του, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τυχόν προβλήματα φλεγμονής ή δημιουργίας κάψας.

Εφόσον το δέρμα και ο μαστός που ήδη διαθέτει η ασθενής μας προσφέρουν ικανοποιητική κάλυψη του ενθέματος, αυτό μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τον μυ και κάτω από την περιτονία του, Subfascial Technique, χωρίς πάλι να διαταράσσει την αρχιτεκτονική του μαστού.

 

Μετά την

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ

α) ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ!!!
β) Δεν υπάρχουν παροχετεύσεις (σπανιότατα)
γ) Υπάρχει μέτριου με ήπιου βαθμού ευαισθησία η οποία αντιμετωπίζεται με από του στόματος παυσίπονα, όπως η παρακεταμόλη.
δ) Μετεγχειρητικό οίδημα στην περιοχή των μαστών το οποίο υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες.
ε) Αφαίρεση ραμμάτων δεν είναι απαραίτητη μετά την αυξητική στήθους καθώς χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράμματα.
στ) Η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για κάποιες μόνο ώρες ή το πολύ για ένα βράδυ.

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από 5-6 ημέρες, φορώντας μόνο ένα στηθόδεσμο αθλητικό χωρίς μπανέλα. Μπορούν να κάνουν μπάνιο μετά από 2 μέρες.

* Ήπια αερόβια άσκηση συστήνεται μετά από 20 μέρες φυσικά προσοχή στην άρση βάρους τον πρώτο καιρό.
* Να επισημανθεί και να τονισθεί πως η θέση των ενθεμάτων στην αυξητική στήθους είναι τέτοια που δεν επηρεάζει την αρχιτεκτονική του μαζικού αδένα και επομένως την απεικόνιση των μαστών για διαγνωστικούς σκοπούς (μαστογραφία, υπέρηχο μαστών), ούτε και τον θηλασμό.

Φυσικά και πάντα επιλέγεται η καταλληλότερη τεχνική ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς και την ανατομία της περιοχής, για την επίτευξη του καλύτερου αισθητικού και αρμονικού με το σώμα αποτελέσματος.