Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική (eyelid surgery) είναι επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που αντιμετωπίζει την περίσσεια του δέρματος στα άνω και κάτω βλέφαρα, καθώς και τις σακούλες δέρματος κάτω από τα μάτια.

Η

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η περιοχή των ματιών αποτελεί όχι μόνο τον καθρέφτη της ηλικίας μας αλλά και της διάθεσης και ψυχολογίας μας.

Είναι και μια περιοχή όπου λόγω της προεξέχουσας ανατομικής της θέσης τα σημάδια γήρανσης και κούρασης είναι ακόμα πιο εμφανή.

Αποτελεί μια από τις ωραιότερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, καθώς προσφέρει άμεσα ορατά αποτελέσματα με διάρκεια στο χρόνο.

Μπορεί να συνδυασθεί και με άλλες επεμβάσεις προσώπου ή σώματος, όπως face lift, λιποαναρρόφηση αλλά και με μη επεμβατικές τεχνικές όπως η νευροτοξίνη, το υαλουρονικό οξύ και το fractional laser.

Βλεφαροπλαστική
Χειρουργική

ΤΕΧΝΙΚΗ

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται κυρίως με τοπική νάρκωση ή ελαφρά μέθη.

Στον χρόνο της επέμβασης μπορούμε να παρέμβουμε μόνο στα άνω ή κάτω βλέφαρα ή και στα δύο μαζί.

Στο ιατρείο, προηγείται λεπτομερής εξέταση της περιοχής των βλεφάρων, λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού και λήψη φωτογραφιών οι οποίες άμεσα υφίστανται επεξεργασία μέσω της ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ 3D TECHNOLOGY που διαθέτει η ιατρός. Με την εφαρμογή αυτή, άμεσα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν την εικόνα του πριν και πώς μπορούν να δείχνουν μετά τη χειρουργική παρέμβαση.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1 με 1,5 ώρα (για την άνω και κάτω βλεφαροπλαστική).

Η τομή στα άνω βλέφαρα είναι επιμήκης και κρύβεται σε μια φυσιολογική πτυχή του δέρματος, με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανής.

Στα κάτω βλέφαρα, η τομή τοποθετείται λίγα χιλιοστά μόλις από το ελεύθερο χείλος των βλεφαρίδων και πάλι «κρύβεται» σε φυσιολογικές ρυτίδες του δέρματος.

Η επούλωση στην περιοχή τόσο των άνω και κάτω βλεφάρων είναι άριστη και γρήγορη ενώ τα ενώ τα σημάδια είναι σχεδόν αόρατα!!

Η/Ο ασθενής δεν χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο παρά μόνο για 1-2 ώρες μετά την επέμβαση, ενώ άμεση είναι η επαναφορά του στις καθημερινές δραστηριότητες και την εργασία σε (2-4 ημέρες). Η άσκηση και άρση βάρους συστήνεται μετά από 10-15 ημέρες.

Μετά την

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ

Τα ράμματα αφαιρούνται στις 4-5 ημέρες, μια διαδικασία ανώδυνη και πολύ γρήγορη η οποία πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου.

Μετεγχειρητικά στην περιοχή των ματιών υπάρχει ήπιο οίδημα και εκχυμώσεις που υποχωρούν σταδιακά. Το οίδημα αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων που μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζει και στο σπίτι ο ασθενής για λίγες ώρες μετά.

Πιθανές

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Πιθανές επιπλοκές όπως και σε κάθε χειρουργείο υπάρχουν αλλά με την ορθή χειρουργική τεχνική, τον προσεκτικό σχεδιασμό και όλα τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνονται στο χώρο του χειρουργείου είναι ελεγχόμενες και περιορισμένες σε ποσοστό εμφάνισης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής:

  • Αιμορραγία (επάνοδος στο χειρουργείο)
  • Αιμάτωμα (επάνοδος στο χειρουργείο)
  • Φλεγμονή και σπανιότερα επιπεφυκίτιδα, εκτρόπιο, ή εντρόπιο