Η βραχιονοπλαστική, ή lift βραχιόνων ή χεριών, είναι η επέμβαση που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη χαλάρωση του δέρματος και την περίσσεια λίπους στην περιοχή του βραχίονα. Η ηλικία, η κληρονομικότητα, η σημαντική απώλεια βάρους και η χαλάρωση ευθύνονται συνήθως για την εναπόθεση λίπους στα χέρια.

Χειρουργική

ΤΕΧΝΙΚΗ

Η βραχιονοπλαστική επαναφέρει τη σφριγηλότητα, νεανικότητα και ομαλότητα στο περίγραμμα των χεριών, ανορθώνει την πτώση του δέρματος των βραχιόνων καθώς και κάθε εναπόθεση λίπους στην περιοχή, με μακροχρόνια αποτελέσματα!!

Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος κάθε φορά, που εκτιμάται από την πλαστικό, επιλέγεται η καταλληλότερη χειρουργική τεχνική.

Μπορεί να συνυπάρχει:

α) η χειρουργική αφαίρεση της περίσσειας λίπους και δέρματος με την λιποαναρρόφηση με υπερήχους (VASER), για ακόμα πιο έντονη σύσφιξη των ιστών, σε χέρια με έντονη παρουσία λίπους,

β) μόνο λιποαναρρόφηση χωρίς τομές αν δεν έχουμε χαλάρωση δέρματος,

γ) η κλασική βραχιονοπλαστική με τις τομές στην έσω επιφάνεια των βραχιόνων, όταν έχουμε και μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και περίσσεια λίπους.

Στο ιατρείο, λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό και γίνεται λεπτομερής κλινική εξέταση της περιοχής μασχάλης και βραχίονα. Εν συνεχεία λαμβάνονται φωτογραφίες και μετά από 3D Technology Analysis, η ιατρός παρουσιάζει την κατάλληλη τεχνική που θα εφαρμόσει. Έτσι άμεσα ο/η ασθενής βλέπει το πριν και μετά αποτέλεσμα της βραχιονοπλαστικής, γιο μια καλύτερη και πλήρη άποψη της επέμβασης!!

Στο χειρουργείο και αφού έχει προηγηθεί ο προεγχειρητικός έλεγχος, η βραχιονοπλαστική πραγματοποιείται συνήθως με γενική ή τοπική νάρκωση και μέθη. Οι τομές ανάλογα με την έκταση του προβλήματος μπορεί να περιορίζονται μόνο στη μασχάλη, ή να εκτείνονται στην έσω επιφάνεια των βραχιόνων.

Φυσικά και η βραχιονοπλαστική μπορεί να συνδυασθεί επιτυχώς και με άλλες επεμβάσεις σώματος για ακόμα ανώτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Μετά το χειρουργείο δεν υπάρχουν παροχετεύσεις, μόνο ελαφρά επίδεση των άνω άκρων και ο/η ασθενής μπορεί να παραμείνει από λίγες ώρες μέχρι ένα βράδυ.

Δεν αφαιρούνται ράμματα και οι ουλές που κρύβονται, έχουν πολύ καλή επούλωση χάρη στη χειρουργική τεχνική της Κας Σκολαρίκου και την εφαρμογή εξειδικευμένων επουλωτικών κρεμών. Επίσης το οίδημα ή εκχυμώσεις που μπορεί να υπάρχουν απορροφώνται σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, μετά από 3-4 μέρες, με προσοχή στην άρση βάρους για τις 20 πρώτες ημέρες. Συστήνεται αποφυγή σωματικής άσκησης τον 1ο μήνα.

Συνδυασμός

ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

H Βραχιονοπλαστική συνδυάζεται επιτυχώς και με άλλες επεμβασεις σώματος με στόχο την ανόρθωση και αφαίρεση περίσσειας λίπους και χαλαρού δέρματος, σε άτομα μετά απο μαζική απώλεια βάρους ή σε γυναίκες μετά απο πολλαπλές εγκυμοσύνες (mommy make over) Τέτοιες επεμβάσεις είναι: η ανόρθωση στήθους με ή χωρίς αύξηση, λιποαναρρόφηση κοιλιάς, πλαγίων τοιχωμάτων (Love handles), lift και /ή λιποαναρρόφηση μηρών, η λιποαναρρόφηση σώματος.

Πιθανές

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Αν και σε μικρό ποσοστό, οι πιθανές επιπλοκές είναι:

 

  • Αιμορραγία
  • Αιμάτωμα
  • Φλεγμονή
  • Διάσπαση Τραύματος
  • Δύσμορφες Ουλές