Endolift Laser F.A.S.T.

Η πιο προηγμένη θεραπεία σύσφιξης & λιπόλυσης Endolift Laser F.A.S.T®. έφτασε στο ιατρείο μας!

Πλέον, η ζήτηση για καινοτόμες θεραπείες που προσφέρουν αποτελεσματικές, λιγότερο επεμβατικές λύσεις για την αναζωογόνηση και τη σύσφιξη του δέρματος είναι ίσως πιο αυξημένη από ποτέ. Μεταξύ της πληθώρας των διαθέσιμων τεχνικών, το Endolift Laser F.A.S.T. ® έχει αναδειχθεί ως μια καινοτόμα θεραπεία, συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής με την ελάχιστη επεμβατικότητα για να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σύσφιξης και αναζωογόνησης του δέρματος.

Τι είναι το Endolift Laser F.A.S.T.

Το Endolift Laser F.A.S.T. ®, που σημαίνει Fiber Assisted Skin Tightening, είναι μια θεραπεία που διενεργείται σε ιατρείο αισθητικής χειρουργικής και περιλαμβάνει την εφαρμογή ενέργειας Laser μέσω οπτικής ίνας σε περιοχές του προσώπου και του σώματος που χρειάζονται σύσφιξη και αναζωογόνηση. Μάλιστα, η θεραπεία στοχεύει στην αναζωογόνηση και σύσφιξη τόσο των επιφανειακών όσο και των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος, βελτιώνοντας τον τόνο του δέρματος και ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου για εστιασμένη λιπόλυση. Η αντιμετώπιση της χαλάρωσης και η σύσφιξη του δέρματος επιτυγχάνεται από την νέο-κολλαγένεση και τις άλλες μεταβολικές λειτουργίες στον εξωκυττάριο χώρο, οι οποίες προκύπτουν από τη στοχευμένη εφαρμογή του Laser. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους σύσφιξης του δέρματος, αυτή η καινοτόμος προσέγγιση επιτρέπει την ακριβή στόχευση συγκεκριμένων περιοχών, εξασφαλίζοντας βέλτιστα αποτελέσματα χωρίς να προκαλείται δυσφορία ή να χρειάζεται αποθεραπεία.

Διαδικασία Endolift Laser F.A.S.T.

Το Endolift Laser F.A.S.T.® αποτελεί μια αποκλειστικά ιατρική διαδικασία που εκτελείται μόνο σε ιατρείο πλαστικής χειρουργικής. Για την πραγματοποίηση της θεραπείας χρησιμοποιείται μια λεπτή οπτική ίνα με πάχος όσο μίας τρίχας για να μεταφέρει την ενέργεια του Laser ακριβώς στην επιφανειακή υποδόρια στοιβάδα του δέρματος, χωρίς ανάγκη για τομές ή τοπική αναισθησία. Η εισαγωγή της αποστειρωμένης ίνας στο δέρμα είναι εύκολη και συνήθως ανώδυνη, με τη δυνατότητα χρήσης κρύων επιθεμάτων ή ρεύματος κρύου αέρα για επιπλέον άνεση. Η ανάγκη για την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας εξαρτάται από το χειρουργό και τις προτιμήσεις του ασθενούς. Στη συνέχεια, ο χειρουργός σαρώνει όλη την περιοχή με κάθετες αρμονικές κινήσεις. Η ενέργεια του LASER απορροφάται ισχυρά από το λιπώδη ιστό και μετασχηματίζεται σε θερμότητα, πραγματοποιώντας θερμοπηξία. Η θερμοπηξία αυτή επιτρέπει την ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας οφείλεται κυρίως στο μήκος κύματος της ακτινοβολίας Laser που χρησιμοποιείται και απορροφάται, ιδιαιτέρως, από δύο βασικά συστατικά του ανθρώπινου σώματος, το νερό και το λίπος. Τα λιποκύτταρα έπειτα αποβάλλονται μέσω του λεμφικού συστήματος με φυσική διαδικασία ή αναρροφώνται από την ειδική κάνουλα LASER Λιπόλυσης.

Περιοχές εφαρμογής

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση για την αναζωογόνηση του δέρματος. Οι περιοχές εφαρμογής είναι:

 • ολόκληρο το πρόσωπο (κάτω τριτημόριο προσώπου, ρινοχειλικές, περίγραμμα κάτω γνάθου, σακούλες ματιών)
 • το προγούλι (η θεραπεία συνδυάζεται εντυπωσιακά με τη λιποαναρρόφηση στο προγούλι)
 • το ντεκολτέ
 • ο λαιμός
 • η κοιλιά
 • οι μηροί
 • οι γλουτοί
 • οι βραχίονες

Διοδικό Laser για την μέθοδο FAST & Λιπόλυσης

Η μέθοδος F.A.S.T (Fiber Assisted Laser Tightening) και η LASER λιπόλυση είναι προηγμένες τεχνικές αισθητικής ιατρικής για τη σύσφιξη του δέρματος και τη διάσπαση του λίπους. Πραγματοποιούνται υπό τοπική αναισθησία, χρησιμοποιώντας LASER για ακριβή στόχευση λιπώδους ιστού και διατήρηση της υγείας των περιβάλλοντων ιστών. Είναι ιδανικές για τοπική λιπόλυση σε συγκεκριμένες περιοχές όπως γλουτοί, μηροί, κοιλιά και βραχίονες, καθώς και σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα κάτω βλέφαρα και ο λαιμός. Η ενέργεια του LASER ενεργοποιεί την παραγωγή νέου κολλαγόνου, βελτιώνοντας την εμφάνιση και συμβάλλοντας στη σύσφιξη του δέρματος. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, ασφαλής, δεν απαιτεί νοσηλεία και επιτρέπει την ταχύτατη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Χρόνος αποθεραπείας & διάρκεια αποτελεσμάτων

Η συγκεκριμένη θεραπεία, που ολοκληρώνεται σε μία μόνο συνεδρία, επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, με τα αποτελέσματα να γίνονται γρήγορα εμφανή και να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου χάρη στη δημιουργία νέου κολλαγόνου. Μάλιστα, το Endolift Laser F.A.S.T.® μπορεί να συνδυαστεί, για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, με άλλες θεραπείες προσώπου και σώματος, όπως η λιποαναρρόφηση VASER, η μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, και πολλές άλλες!

Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να διαφέρει μεταξύ των ασθενών, ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά τους, με δυνατότητα επανάληψης της θεραπείας για περαιτέρω βελτιώσεις. Γενικά, τα αποτελέσματα έχουν εντυπωσιακή διάρκεια στο χρόνο και είναι άμεσα ορατά.

Πλεονεκτήματα θεραπείας

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας περιλαμβάνουν αρχικά την ολοκλήρωση σε μία μόνο συνεδρία. Η διαδικασία πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου με απόλυτη ασφάλεια και ανώδυνα, χωρίς τομές ή χρόνο αποκατάστασης. Συνεπώς, αποτελεί ιδανική επιλογή για τα άτομα που επιθυμούν κάτι σύντομο και αποτελεσματικό, καθώς χρειάζεται να επιστρέψουν σύντομα ή την ίδια μέρα στην εργασία τους ή και σε άλλες δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα επίσης είναι άμεσα ορατά και μακροχρόνια. Η θεραπεία προσφέρει επίσης ποικίλα οφέλη σε μία μόνο συνεδρία όπως σύσφιξη, λιπόλυση και βελτίωση της υφής του δέρματος.

Επιπλοκές & αντενδείξεις

Τυχόν επιπλοκές κυρίως εμφανίζονται από την εφαρμογή της τοπικής αναισθησίας – διήθησης και από λανθασμένη εκτίμηση του βάθους διείσδυσης της οπτικής ίνας. Στις πιθανές, αλλά σπάνιες, επιπλοκές συγκαταλέγονται:

 • Οίδημα για περίπου 1-2 εβδομάδες
 • Σημειακό έγκαυμα
 • Μούδιασμα – υπαισθησία για έως 3 εβδομάδες
 • Τρώση επιφανειακών διακλαδώσεων επιχειλίου νεύρου.
 • Εκχύμωση

Ως προς τις αντενδείξεις, αυτές είναι ελάχιστες, και περιλαμβάνουν:

 • Πρόσφατη χειρουργική επέμβαση (για παράδειγμα facelift)
 • Λήψη αντιπηκτικών
 • Ενθέματα τοπικά στην περιοχή θεραπείας