Στο χώρο της περιποίησης του δέρματος, μία θεραπεία λαμβάνει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα – το HydraFacial. Πρόκειται για μια powerhouse διαδικασία πολλαπλών βημάτων που ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και κάθε ζήτημα της επιδερμίδας. Πραγματοποιείται προσεκτικά με σκοπό να στοχεύει συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη και λύση για την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας. Η θεραπεία κατορθώνει μέσα σε 30 λεπτά, να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα, ενώ πραγματοποιείται ταυτόχρονα έγχυση ειδικών serum που καθαρίζουν, ενυδατώνουν και θρέφουν την επιδερμίδα. Ανακαλύψτε τη μαγεία του HydraFacial και ελάτε να ξεκινήσουμε μαζί ένα ταξίδι προς την απόλυτη λάμψη και αναζωογόνηση της επιδερμίδας σας!

Τι είναι το

Hydrafacial

Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη μορφή καθαρισμού, θεραπείας και περιποίησης του δέρματος μαζί, μέσω της συσκευής υδροδερμοαπόξεσης Hydrafacial. Πρόκειται για μια ατραυματική θεραπεία, η οποία αναζωγονεί , θρέφει και αντιμετωπίζει τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος μέσα σε 3 στάδια. Πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής υδροδερμοαπόξεσης, για βαθύτερη διείσδυση των θρεπτικών συστατικών και την επίτευξη αποτελεσμάτων μεγαλύτερης διάρκειας. Μάλιστα, μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες όλων των τύπων δέρματος, ακόμη και των πιο ευαίσθητων ή δυσανεκτικών. Προσφέρει άμεσα, εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται αποθεραπεία ή να προκαλούνται ερεθισμοί. Η θεραπεία είναι καταπραϋντική, αναζωογονητική και άμεσα αποτελεσματική, χωρίς να ερεθίζει ή να προκαλεί ερυθρότητα στο δέρμα. Είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος, για άνδρες και γυναίκες.

Βήματα

Θεραπείας

Το Hydrafacial είναι μια πανίσχυρη θεραπεία 3 βημάτων!

Η θεραπεία περιλαμβάνει 3 βασικά βήματα, τα οποία μπορούν να εξατομικευτούν ή να εμπλουτιστούν ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας κάθε ασθενούς. Στο πρώτο βήμα της θεραπείας, πραγματοποιείται καθαρισμός της επιδερμίδας και απολέπιση με ένα απαλό peeling, απομακρύνοντας με ήπιο τρόπο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποκαλύπτοντας μια πιο υγιή επιδερμίδα. Αυτό το αναζωογονητικό βήμα όχι μόνο ενισχύει την εμφάνιση του δέρματός σας, αλλά διευκολύνει επίσης την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που εφαρμόζονται στα υπόλοιπα βήματα της θεραπείας.

Το δεύτερο βήμα περιλαμβάνει εξαγωγή/ απομάκρυνση σμήγματος, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα. Με την εφαρμογή ανώδυνης απαλής αναρρόφησης, καθαρίζονται οι φραγμένοι, διευρυμένοι πόροι και εξαλείφονται τα ενοχλητικά μαύρα και λευκά στίγματα. Ακολουθεί το τρίτο βήμα, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της θεραπείας – η ενυδάτωση. Με την εφαρμογή ειδικά διαμορφωμένων ορών που περιέχουν ένα μείγμα θρεπτικών συστατικών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τύπου δέρματος επιτυγχάνεται βαθιά ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας. Αυτό το μείγμα θρεπτικών συστατικών που περιέχεται σε κάθε ορό καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης, μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και προσφέρει μια υγιή λάμψη. Η επιλογή των θρεπτικών συστατικών που εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση είναι πλήρως εξατομικευμένη, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας κάθε ασθενούς.

Εφαρμογή εξειδικευμένων Boosters

Για την απόλυτη εξατομίκευση της θεραπείας Hydrafacial, μπορούν να εφαρμοστούν ειδικά Boosters. Τα Boosters είναι ισχυρές φόρμουλες γεμάτες με ενεργά συστατικά που στοχεύουν και αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες ανησυχίες του δέρματος. Η συσκευή της θεραπείας χρησιμοποιεί απαλή αναρρόφηση για να ανοίξει τους πόρους και να εγχύσει τα Boosters στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Τα Boosters, ανάλογα με τη σύνθεσή τους, συμβάλλουν:

 • Στη διατήρηση της υγιούς και νεανικής όψης του δέρματος
 • Στην βαθιά ενυδάτωση του δέρματος
 • Στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων
 • Στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος
 • Στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης μαύρων κηλίδων
 • Στην εξισορρόπηση του τόνου του δέρματος
 • Στην απολέπιση και αναζωογόνηση του δέρματος, καθώς υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής ειδικών peeling προσαρμοζόμενης έντασης

Για ποια ζητήματα της επιδερμίδας ενδείκνυται το Hydrafacial

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως:

 • Λεπτές γραμμές & ρυτίδες
 • Σκούρες κηλίδες & πανάδες
 • Απώλεια ελαστικότητας & σφριγηλότητας
 • Ερυθρότητα
 • Αφυδάτωση
 • Φραγμένοι, διευρυμένοι πόροι
 • Ακμή

Αντενδείξεις

 • Eνεργή φλεγμονή δέρματος
 • Έκζεμα
 • Ανοικτό τραύμα
 • Βαριά κυστική ακμή
 • Εγκυμοσύνη
 • Θηλασμός
 • Έρπης
 • Πρόσφατη εφαρμογή ρετινοειδών
 • Αλλεργία στην ασπιρίνη
Χρόνος αποθεραπείας & διάρκεια αποτελεσμάτων

Hydrafacial

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν  περιπου 15-20 ημέρες. Η θεραπεία μπορεί να  επαναληφθεί ως μονοθεραπεία ανά μήνα, ενώ αν συνδυασθεί και με άλλες θεραπείες ή πρωτόκολλα του ιατρείου ανά 2 ή 3 μήνες. Η επαναφορά στις δραστηριότητες είναι άμεση καθώς δεν υπάρχει καμία αποθεραπεία.

Συνδυασμός

Θεραπειών – Hydrafacial

Στο ιατρείο μας το Hydrafacial συνδυάζεται με πληθώρα άλλων θεραπειών όπως η ενέσιμη βοτουλινική τοξίνη ή το ενέσιμο υαλουρονικό, οι μεσοθεραπείες, τα lasers και τα εξειδικευμένα πρωτόκολλα αντιγήρανσης, ακμής και δυσχρωμιών. Ξεκινώντας με το Hydrafacial, δημιουργούμε τον απόλυτο καμβά για την εφαρμογή πλήθους ενέσιμων ή μη επεμβατικών θεραπειών. Η προετοιμασία της επιδερμίδας με αυτή την πανίσχυρη θεραπεία και η μετέπειτα εφαρμογή πλήθους άλλων θεραπειών μπορεί να προσφέρει σαφώς βελτιωμένα αισθητικά αποτελέσματα!

After Hydrafacial

Φροντίδα της επιδερμίδας

Μετά τη θεραπεία, δε χρειάζεται να πλύνετε το πρόσωπό σας για τουλάχιστον 6 ώρες μετά την θεραπεία για να μην απομακρυνθούν τα θρεπτικά συστατικά που έχουν εγχυθεί στην επιδερμίδα. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τη σάουνα, τους υδρατμούς ή την ηλιοθεραπεία χωρίς αντιηλιακό για 2-3 ημέρες. Η εφαρμογή αντιηλιακού με δείκτη προστασίας SPF30 και υψηλότερο καθημερινά είναι απαραίτητη. Μπορείτε να εφαρμόσετε make up την επόμενη κιόλας ημέρα. Συνιστάται ιδιαίτερα η αποφυγή εφαρμογής προϊόντων που ερεθίζουν το δέρμα όπως μάσκες, peels, ρετινοειδή ή έντονα καθαριστικά. Γενικά προτείνεται για τις πρώτες 2-3 ημέρες μετά τη θεραπεία η απλή ενυδάτωση με προϊόντα χωρίς σιλικόνη και η ενισχυμένη αντιηλιακή προστασία.

Η ευελιξία του Hydrafacial διασφαλίζει ότι καλύπτει τις μοναδικές ανησυχίες του δέρματος κάθε ατόμου. Είτε το πρόβλημα είναι η ακμή, οι λεπτές γραμμές, η υπερμελάγχρωση ή απλά η αναζωογόνηση του θαμπού και κουρασμένου δέρματος, η θεραπεία μπορεί να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ατόμου. Η ήπια αλλά ταυτόχρονα ισχυρή δράση του το καθιστά κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, διασφαλίζοντας ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν ένα λαμπερό, υγιές δέρμα χωρίς καμία αποθεραπεία ή ερεθισμό. Η Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα Δρ. Μαρία Σκολαρίκου προσαρμόζει τη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες κι επιθυμίες κάθε ασθενούς ξεχωριστά, καθώς τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται είναι πλήρως εξατομικευμένα.