Μειωτική Στήθους

Η μειωτική στήθους πρόκειται για την επέμβαση η οποία στοχεύει στην μείωση του συνολικού όγκου του μαστού σε περιπτώσεις γιγαντομαστίας ή πολύ μεγάλου όγκου μαστού ο οποίος δημιουργεί δυσχέρεια στην καθημερινότητα της ασθενούς, με κύρια ενοχλήματα τον πόνο των άνω άκρων, του αυχένα και κυρίως της σπονδυλικής στήλης.

Το

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Με τη μείωση του στήθους, αφαιρείται ο πλεονάζον όγκος των μαστών, του λίπους και του δέρματος, με αποτέλεσμα εκτός από τη μείωση να επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η συνολική ανόρθωση του στήθους.

Οι ασθενείς αποκτούν στήθη σε αρμονία με τις υπόλοιπες αναλογίες του σώματός τους και κυρίως απαλλάσσονται από τα δυσάρεστα συμπτώματα του υπερβολικού όγκου που είχαν πριν.

Μειωτική Στήθους
Χειρουργική

ΤΕΧΝΙΚΗ

Στο ιατρείο γίνεται η εξέταση της ασθενούς, με λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού. Στη συνέχεια λαμβάνονται φωτογραφίες με την επαναστατική 3D IMAGING TECHNIQUE, που διαθέτει η ιατρός και μέσα σε λιγα λεπτά η ασθενής μπορεί να δει το στήθος της πριν και μετά το χειρουργείο ανάλογα με το πόσος όγκος θα αφαιρεθεί μετά την εφαρμογή της μειωτικής στήθους.

Η μειωτική στήθους, ή μειωτική μαστών, γίνεται υπό γενική νάρκωση και αφού έχει προηγηθεί πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος της ασθενούς.

Μετά από κατάλληλο σχεδιασμό, ανάλογα με τον όγκο, σχήμα και το μέγεθος του βαθμού πτώσης της θηλής, επιλέγεται η καταλληλότερη τεχνική για την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος, αδένα και λίπους, ενώ ταυτόχρονα η θηλή μεταφέρεται σε υψηλότερη θέση, εκεί όπου κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται, δηλαδή περίπου στο ύψος της μεσότητας του βραχίονα.

Οι τομές σε σχήμα ανάποδου ή άγκυρας, εντοπίζονται γύρω από το σύμπλεγμα θηλής-άλου, σε μια κάθετη τομή μεταξύ θηλής υπομαστίου και στην υπομάστιο και συνήθως έχουν άριστη επούλωση!

Μετά την

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ

Μετά από το χειρουργείο η ασθενής φέρει στην περιοχή των μαστών από ένα σωλήνα παροχέτευσης ο οποίος μας βοηθά να ελέγξουμε τυχόν ανάπτυξη αιματώματος ή συλλογής υγρού. Συνήθως αφαιρούνται πριν από την έξοδό της ασθενούς από το νοσοκομείο.

Οι μαστοί παρουσιάζουν ευαισθησία, που αντιμετωπίζεται με λήψη αναλγητικών από το στόμα, ενώ τυχόν εκχυμώσεις και οίδημα υποχωρούν σταδιακά μετά από 2-3 εβδομάδες.

Η ασθενής επιστρέφει συνήθως σπίτι της την επόμενη ημέρα και φοράει για ένα μήνα στηρικτικό επίδεσμο.

Ράμματα δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν γιατί είναι συνήθως απορροφήσιμα.
Επιστροφή στην εργασία είναι εφικτή μετά απο 15 ημέρες, ενώ γυμναστική συστήνεται μετά από ένα μήνα.
Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως μετά από τη μειωτική μαστών, υπάρχει η πιθανότητα οι ασθενείς να μην μπορούν να θηλάσουν.
Ό,τι ιστός αφαιρείται κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, στέλνεται για βιοψία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ!!

Πιθανές

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

  • Αιμάτωμα (προλαμβάνεται με τη χρήση των παροχετεύσεων)
  • Αιμορραγία (χρειάζεται επάνοδο στο χειρουργείο)
  • Φλεγμονή (αντιμετωπίζεται με τη χρήση αντιβιοτικών)
  • Διαταραχή στην αισθητικότητα της θηλής.