Ιατρικά Νέα

Αποτρίχωση με Laser : Τι Χρειάζεται να Γνωρίζετε

αποτρίχωση με laser

Υπάρχει ήδη μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων μεθόδων αποτρίχωσης όπως το ξύρισμα ή η αποτρίχωση με κερί. Η καθεμία από αυτές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, αλλά το κύριο ζήτημα για πολλούς είναι ότι δεν προσφέρει μόνιμη απομάκρυνση της τρίχας. Για όσους αναζητούν μια εναλλακτική λύση για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, η αποτρίχωση με laser μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική.

Η μέθοδος αποτρίχωσης αυτή αποτελεί την πιο διαδεδομένη, καθώς προσφέρει οριστική απαλλαγή από το πρόβλημα της τριχοφυΐας. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η αποτρίχωση με laser είναι μέσω της εκπομπής παλμών υψηλής συγκέντρωσης φωτός από το λέιζερ στους θύλακες των τριχών. Η χρωστική ουσία στους θύλακες απορροφά το φως και με έτσι καταστρέφεται η τρίχα από τη ρίζα της. Συνεπώς, το θυλάκιο δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα τρίχα.

Οι τρίχες αναπτύσσονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις, οπότε για να καταστρέψει αποτελεσματικά το laser τη ρίζα, η τρίχα πρέπει να βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης. Ορισμένες τρίχες μπορεί στις αρχικές θεραπείες να βρίσκονται στη φάση της ανάπαυσης και να αναπτυχθούν μεταγενέστερα, γι’αυτόν τον λόγο απαιτούνται επαναλαμβανόμενες συνεδρίες. Για να αιχμαλωτιστεί κάθε τρίχα σε αυτή τη φάση ανάπτυξης, θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν 6 έως 8 συνεδρίες σε απόσταση περίπου 40 ημερών μεταξύ τους. Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το χρώμα και η ποιότητα της τρίχας ή η ύπραξη ορισμένων ορμονικών διαταραχών.

Τα οφέλη της αποτρίχωσης με laser είναι αρκετά, λόγω της ποιότητας και της μονιμότητας του αποτελέσματος που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα, σημαντικός παράγοντας για την προτίμηση της συγκεκριμένης μεθόδου είναι η ακρίβεια που παρέχει, καθώς το laser μπορεί να στοχεύσει επιλεκτικά τις σκούρες, χοντρές τρίχες αφήνοντας το περιβάλλον δέρμα άθικτο. Η θεραπεία ενδείκνυται για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος και τριχοφυΐας, ακόμα και σε περιοχές με «επίμονη» τριχοφυΐα.

Παράλληλα, η αποτρίχωση με laser αποτελεί και μέθοδο θεραπείας της θυλακίτιδας , της φλεγμονής που προκύπτει στον θύλακα των τριχών όταν οι τρίχες γυρνούν προς τα μέσα και εγκλωβίζονται σε αυτόν. Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να προκαλέσει διάφορες βλάβες στο δέρμα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία φλεγμονών στο δέρμα ή ακόμα και αποστημάτων σε αυτό. Η θυλακίτιδα επιδεινώνεται με το ξύρισμα, οπότε για τη μόνιμη απαλλαγή από το πρόβλημα η θεραπεία με laser αποτελεί τη βέλτιστη λύση.

Η διαδικασία αυτή διενεργείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς κάθε παλμός του λέιζερ μπορεί να στοχεύσει πολλές τρίχες ταυτόχρονα. Μικρές περιοχές όπως το άνω χείλος μπορούν να αντιμετωπιστούν σε λιγότερο από ένα λεπτό και μεγάλες περιοχές, όπως η πλάτη ή τα πόδια, μπορεί να χρειαστούν έως και μία ώρα.

Η πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης είναι το long pulse Laser Alexandrite 755nm. Aυτό είναι το laser το οποίο χρησιμοποιεί και η Δρ.Σκολαρίκου στο ιατρείο της, το οποίο προσφέρει μια ανώδυνη εμπειρία αποτρίχωσης χάρη στο μηχανισμό ψύξης που διαθέτει. Το laser Alexandrite @755nm αποτελεί τη βέλτιστη λύση για μόνιμη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και για την αφαίρεση των μελαγχρωματικών κηλίδων.

Συνδυάζει αποτελεσματικά την υψηλή ροή ενέργειας με το μεγάλο μέγεθος του spot (6-16 mm), ενώ προσφέρει τον υψηλό ρυθμό επανάληψης (ως 10Hz), ώστε να στοχεύσει με άρτιο τρόπο την τριχοφυΐα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, με την εγγύηση ενός μόνιμου αποτελέσματος αποτρίχωσης. Σημαντικός παράγοντας που ξεχωρίζει τη χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι το γεγονός ότι οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν κάθε εποχή του χρόνου, ακόμα και το καλοκαίρι.

Τα οφέλη που προσφέρει η αποτρίχωση με laser είναι πράγματι αναρίθμητα. Κλείστε τώρα ένα ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Δρ.Μαρία Σκολαρίκου για να δώσετε μόνιμο τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.