Ιατρικά Νέα

Σύσφιξη Προσώπου: Οι κορυφαίες μη επεμβατικές θεραπείες που καταπολεμούν τη χαλάρωση

Σύσφιξη προσώπου

Η χαλάρωση στο πρόσωπο αποτελεί βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες με την πάροδο του χρόνου. Ο νόμος της βαρύτητας δυστυχώς δεν αφήνει ανεπηρέαστη την περιοχή του προσώπου, και η επίδρασή της είναι σε πολλές περιπτώσεις αρκετά εμφανής. Η χαλάρωση του προσώπου, παράλληλα με το σχηματισμό ρυτίδων και λεπτών γραμμών, αποτελούν τα πιο συχνά αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Ωστόσο, δε χρειάζεται απογοήτευση καθώς υπάρχει λύση. Ανάλογα με την έκταση της χαλάρωσης, υπάρχει πλήθος επεμβατικών και μη τεχνικών πλαστικής χειρουργικής που επιτυγχάνουν σύσφιξη του προσώπου κι επαναφέρουν τη νεανική όψη της επιδερμίδας.

Η κύρια αιτία της χαλάρωσης του δέρματος του προσώπου είναι η απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης, ουσίες που είναι υπεύθυνες για την εξασφάλιση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Η ελαστίνη και το κολλαγόνο που παράγονται φυσικά από το σώμα μειώνονται προοδευτικά με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα την απώλεια ελαστικότητας και τον σχηματισμό ορατών ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Ταυτόχρονα με τη μείωση των επιπέδων κολλαγόνου κι ελαστίνης, ελαττώνεται και η φυσική ποσότητα λίπους στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, γεγονός που αφήνει άδειο χώρο κάτω από τα στρώματα του δέρματος, οδηγώντας σε πτωτικότητα και χαλάρωση.

Παράλληλα, οι βιολογικές αλλαγές που πραγματοποιούνται καθώς τα άτομα γερνούν προκαλούν αποδυνάμωση των μυών του προσώπου, οδηγώντας σε σταδιακή απώλεια της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας που υπήρχε σε πιο νεαρή ηλικία. Άλλος ένας παράγοντας που οδηγεί στην εμφάνιση χαλάρωσης στο πρόσωπο είναι η ελάττωση της ταχύτητας ανανέωσης των κυττάρων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Αυτό διαταράσσει την ομαλή υφή του δέρματος, το οποίο εμφανίζεται ορατά πιο αφυδατωμένο και τραχύ, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο ορατή τη χαλάρωση και τις λεπτές γραμμές.

Ανάλογα με την έκταση της χαλάρωσης, υπάρχουν πολλές επεμβατικές και μη θεραπείες πλαστικής χειρουργικής για τη σύσφιξη προσώπου που μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, γυρνώντας πίσω το χρόνο. Η Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα Δρ. Μαρία Σκολαρίκου σας προτείνει παρακάτω τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες που αποτελούν σύμμαχο στη μάχη με το χρόνο.

 Θεραπεία Υαλουρονικού για Σύσφιξη Προσώπου

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αποτελεί έναν εξαιρετικά ισχυρό σύμμαχο στη μάχη ενάντια της χαλάρωσης. Όταν εγχύεται μέσω λεπτής βελόνας στο δέρμα, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη χαλάρωση αναπληρώνοντας το χαμένο όγκο στην περιοχή γύρω και κάτω από τη μύτη, πάνω από το στόμα, στο πηγούνι, το περίγραμμα του προσώπου, τις παρειές, τα ζυγωματικά και τους κροτάφους. Ταυτόχρονα, λειαίνει αποτελεσματικά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αποκαθιστώντας τη νεανικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Θεραπεία HIFU

Η θεραπεία HIFU θεωρείται ως το απόλυτο μη χειρουργικό face lift, καθώς αποτελεί την απόλυτη μέθοδο για σύσφιξη στην περιοχή του προσώπου αλλά και του σώματος. Χρησιμοποιεί υψηλής ενέργειας εστιασμένους υπερήχους, οι οποίοι αυξάνουν τη θερμοκρασία στην περιοχή του προσώπου, προκαλώντας έτσι ελεγχόμενη θερμοπηξία, η οποία αναγκάζει τον οργανισμό σε νεο-κολλαγονογέννεση, αύξηση της ελαστίνης και αναδόμηση του προσώπου. Η θεραπεία HIFU αποτελεί επανάσταση στην τεχνολογία του anti-aging ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο καθυστερεί την φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, ενώ αντιμετωπίζει ταυτόχρονα με εντυπωσιακό τρόπο τη χαλάρωση του προσώπου.

Ανορθωτικά Νήματα COG

Τα Νήματα COG αποτελούν μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στην ήπια ή μέτριου βαθμού χαλάρωση σε πρόσωπο και σώμα. Η δράση τους βασίζεται στην στρατηγική τοποθέτηση βιοαπορροφήσιμων νημάτων στο υποδόριο, τα οποία προσφέρουν άμεση ανόρθωση των ιστών, χαρίζοντας ένα αναίμακτο λίφτινγκ. Πιο συγκεκριμένα, συμβάλλουν στη σύσφιξη και επομένως ανόρθωση του προσώπου, μέσω του μηχανισμού ενεργοποίησης των ινοβλαστών στο χόριο που παράγουν κολλαγόννο και ελαστίνη. Εφαρμόζεται ειδική τεχνική ανάρτησης, αναίμακτα και ασφαλέστατα για μέγιστα αποτελέσματα στην ανόρθωση του προσώπου ή του λαιμού. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής των νημάτων ενάντια στη χαλάρωση του προσώπου είναι άμεσα, απόλυτα φυσικά, και έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Με αυτές τις μη επεμβατικές θεραπείες πλαστικής χειρουργικής μπορεί να καθυστερήσει το ραντεβού με το νυστέρι για τουλάχιστον μία με δύο δεκαετίες. Ωστόσο, οι θεραπείες αυτές μπορούν να προσφέρουν ορατή σύσφιξη του δέρματος σε περιπτώσεις ήπιου έως μέτριου βαθμού χαλάρωσης. Όταν η χαλάρωση του προσώπου είναι εκτεταμένη, σε συνδυασμό με την ύπαρξη περίσσειας δέρματος, η λύση είναι επεμβατική, μέσω του Face Lift.

To Face Lift αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την χαλάρωση και την πτώση των ιστών στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, επαναφέροντάς τους στην θέση και στην κατάσταση που θα ήταν κανονικά, αναδεικνύοντας και πάλι τη νεανική όψη τους. Με τη συγκεκριμένη επέμβαση αποκαθίσταται η χαλάρωση στο μέσο και κάτω ήμισυ του προσώπου, δηλαδή στις παρειές, στο λαιμό και το περίγραμμα του προσώπου, με την ανόρθωση των εσωτερικών ιστών του προσώπου με κατάλληλα ράμματα πάνω από το ζυγωματικό οστό.

Στη μάχη με το χρόνο και το νόμο της βαρύτητας, μπορούμε να βγούμε νικητές! Καινοτόμες αισθητικές θεραπείες μπορούν να επιτύχουν αισθητή σύσφιξη στην περιοχή του προσώπου και να αποκαταστήσουν τη νεανικότητα και τη σφριγηλότητά του. Με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας μηχανημάτων, σύγχρονων τεχνικών και στοχευμένη εφαρμογή και των υλικών έγχυσης, κάνουμε το χρόνο σύμμαχό μας. Με αυτό τον τρόπο, η χαλάρωση του προσώπου αποκαθίσταται αποτελεσματικά και το αποτέλεσμα αυτό συντηρείται για αρκετό χρονικό διάστημα.