Ιατρικά Νέα

Γιατί η Ομορφιά μας Κάνει πιο Ευτυχισμένους!

ομορφιά και ευτυχία

ΟΜΟΡΦΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ

Γιατί η ομορφιά μας κάνει ευτυχισμένους!

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Σύμφωνα με την πλαστικό Μ. Σκολαρίκου, οι περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις αλλά και τα ενέσιμα επανορθώσουν την ψυχολογία, τονώνουν την αυτοπεποίθηση και ανανεώνουν όλες τις εκφάνσεις της ζωής των ανθρώπων, καθώς η ομορφιά και η ευτυχία είναι αλληλένδετες.

«Φανταστείτε έναν νέο με πολύ μεγάλη ή γαμψή μύτη μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση ρινοπλαστικής, ή μια δραστήρια γυναίκα που στα 60 της μετά από ένα facelift ανορθώνει ένα πολύ χαλαρό λαιμό, ή μια νέα που δεν έχει καθόλου στήθος και αδυνατεί να κάνει σχέση ή ντρέπεται να φορέσει ακόμα και μαγιό, και επιτέλους αποκτά ένα φυσιολογικό μέγεθος αρμονικά με το σώμα της»

 

ΝΕΑ ΖΩΗ! ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΝΕΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΑ!

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως η πλειονότητα των ατόμων δεν επιζητούν την υπερβολή. Η ομορφιά με λίγα λόγια δεν βρίσκεται πλέον στην υπερβολή, (πολύ λεπτές μύτες, μουμιοποιημένα ανέκφραστα πρόσωπα, τεράστια στήθη), αλλά στην βελτίωση και διόρθωση. Η ομορφιά και η ευτυχία στηρίζονται στη φυσικότητα!

Το βλέπουμε και στους ασθενείς μας καθημερινά. Επιθυμούν την ομορφιά και την ανανέωση που δεν μπορούν οι άλλοι να καταλάβουν αλλά μπορούν να τη διακρίνουν!

 

H ΟΜΟΡΦΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ;

Εάν είστε όμορφοι τότε είναι πιο πιθανό να είστε ευτυχισμένοι στη ζωή, σύμφωνα με μελέτη Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Ενώ ο καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ruhr University της Γερμανίας είπε: «Τα αποτελέσματα είναι πολύ απλά: Οι άνθρωποι με καλύτερη εμφάνιση νιώθουν πιο ευτυχισμένοι και ισχύει τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.»

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, διαπιστώθηκε ότι οι πιο ελκυστικοί άνθρωποι είναι κατά περίπου 10% πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που θεωρούνται λιγότερο ελκυστικοί

Τα χρήματα επίσης είναι ένας μεγάλος παράγοντας που επηρεάζει τα αποτελέσματα.

“Ένας σημαντικός λόγος που η ομορφιά αυξάνει την ευτυχία των ανθρώπων είναι το γεγονός ότι τους κάνει να κερδίζουν περισσότερα πράγματα και ευκολότερα“.

Φυσικά ο μέσος άνθρωπος δεν θα πρέπει να απελπίζεται καθώς η ομορφιά εξυπηρετεί μόνο την ευκολότερη πρόσβαση, αλλά το ταλέντο, η προσωπικότητά, η ουσία του ποιοι είστε είναι αυτό που θα σας φέρνει πάντα στο επόμενο επίπεδο.

Ωστόσο, η μελέτη του ψυχολόγου Δρ Jennifer Hartstein λέει ότι όσο πιο ελκυστικός είναι κάποιος, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει.

 

ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ;

Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από δύο διαφορετικά τμήματα Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων Ruhr University της Γερμανίας και University of Basel της Ελβετίας, πολλοί από τους υποψήφιους ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε πλαστική χειρουργική επέμβαση, πιστεύουν πως η συνολική ποιότητα ζωής τους θα αλλάξει προς το καλύτερο, καθώς θεωρούν πως θα ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση αλλά και αυτοεκτίμησή τους.

Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι όσοι είχαν υποβληθεί σε κάποια πλαστική χειρουργική επέμβαση όπως πλαστική στήθους ή ρινοπλαστική δήλωσαν πως η ποιότητα ζωής τους ήταν καλύτερη μετά την επέμβαση. Σε σύγκριση μάλιστα με εκείνους που δεν είχαν υποβληθεί σε κάποια πλαστική επέμβαση, τα ποσοστά ευτυχίας τους ήταν μεγαλύτερα.

 

ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ;

«Αισθάνονται πιο υγιείς, είναι λιγότερο ανήσυχοι, έχουν αναπτύξει μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και βρίσκουν τους εαυτούς τους πιο ελκυστικούς», δήλωσαν οι καθηγητές Jurgen Margraf, Andrea H. Merger και Kristen L.Lavallee.

Μία παρόμοια μελέτη είχε πραγματοποιηθεί το 2008 από το Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Dr Neil S. Sadick.

Σε αυτή την μελέτη εξετάστηκαν 215 άτομα, πριν και μετά από την πλαστική επέμβαση.

110 ασθενείς, υποβλήθηκαν σε πλαστική ανόρθωσης στήθους, εκ των οποίων το 95% παρουσίασε σωματική και ψυχολογική ευεξία.

105 από αυτούς υποβλήθηκαν σε άλλες πλαστικές επεμβάσεις, και ανέφεραν τεράστιες βελτιώσεις στην συνολική τους ζωή.

 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ως προς την ενημέρωση για τις εξελίξεις της πλαστικής χειρουργικής, το 51% δηλώσαν ότι ενημερώνονται, και παρακολουθούν για τις εξελίξεις της πλαστικής χειρουργικής μέσα από συζητήσεις με επιστήμονες στην τηλεόραση, από ειδικά άρθρα και συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά, στο διαδίκτυο, ενώ μόνο το 5% από τον πλαστικό χειρουργό απευθείας.

Ταυτόχρονα, τρεις στους τέσσερις γνώριζαν ότι υπάρχουν μη επεμβατικές θεραπείες. Το 90% δηλώσαν ότι γνωρίζουν τι είναι τα ενέσιμα. Ταυτόχρονα παρατηρήθηκε ότι υπάρχει μια σχετική παρανόηση όσον αφορά στις θεραπείες σώματος, τη σύσφιξη μοιρών γλουτών, την καταπολέμηση κυτταρίτιδας, την ανόρθωση στήθους, το facelift, την αυξητική στήθους και τη λιποαναρρόφηση.