Ιατρικά Νέα

Θεραπεία Νευροτοξίνης και για την Κατάθλιψη!!!

θεραπεία νευροτοξίνης και κατάθλιψη

Και όμως η θεραπεία νευροτοξίνης λειτουργεί ευεργετικά και για την κατάθλιψη!!!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και ανακοινώθηκε στο 72ο συνέδριο της Αμερικανικής Δερματολογικής Ακαδημίας, 30 ασθενείς (άνδρες και γυναίκες) με συμπτώματα κατάθλιψης, έλαβαν θεραπεία νευροτοξίνης στο μεσόφρυο και μετά από 24 εβδομάδες παρακολούθησης διαπιστώθηκε βελτίωση ακόμα και σε ποσοστό 50% στον κατά Hamilton score στον πίνακα για την κατάθλιψη.

 

ΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ;

Σε 2 κυρίως λόγους:

Α) Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως οι ασθενείς στους οποίους εφαρμόσθηκε η θεραπεία νευροτοξίνης στην περιοχή του μεσόφρυου, συνοφρυόνονται λιγότερο, χαμογελάνε περισσότερο επομένως έχουν και καλύτερες κοινωνικές αντιδράσεις που “ανεβάζουν” την διάθεση.

Β) Σε βιολογικούς λόγους. Όπως έχει αποδειχθεί κ μέσω MRI εγκεφάλου, όταν μειώνονται οι εκφράσεις θυμού και συνοφρυόματος του προσώπου, μειώνεται και η μεταφορά μηνυμάτων στο αντίστοιχο κέντρο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την έκκληση συναισθημάτων stress, φόβου και τραύματος!

Τα ωφέλη λοιπόν από μια συνεδρία για εφαρμογή νευροτοξίνης είναι πολλαπλά επιδρώντας ευεργετικά τόσο στην εμφάνιση όσο και στον ψυχισμό μας.

 

Αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας και κερδίστε χρόνια!!!