Ιατρικά Νέα

Πλαστική χειρουργική σώματος για το απόλυτο body makeover!

Πλαστική χειρουργική

Η αναδιαμόρφωση του σώματος μέσα από την αισθητική πλαστική χειρουργική έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, καθώς πλήθος ατόμων επιδιώκουν να βελτιώσουν τη φυσική τους εμφάνιση και να εκτοξεύσουν την αυτοπεποίθησή τους στα ύψη. Η πλαστική χειρουργική προσφέρει μια σειρά από αισθητικές επεμβάσεις που μπορούν να στοχεύουν σε διαφορετικές περιοχές του σώματος, ανάλογα με τις επιθυμίες και τους στόχους κάθε ατόμου. Ανάλογα με τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, μπορεί να πραγματοποιηθεί ενίσχυση, σύσφιξη και αναδιαμόρφωση σχεδόν οποιουδήποτε μέρους του σώματος μέσω ενός τεράστιου εύρους αισθητικών επεμβάσεων, για το απόλυτο body makeover. Οι σύγχρονες αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να μεταμορφώσουν πραγματικά την εμφάνισή σας, αποκαθιστώντας με εντυπωσιακό τρόπο κάθε προβληματική περιοχή του σώματος.

Πλαστική χειρουργική σώματος: Αυξητική στήθους

Το στήθος είναι το κατεξοχήν όργανο έκφρασης της θηλυκότητας, συνεπώς οποιαδήποτε δυσμορφία ή αλλαγή σε αυτό μπορεί να επιφέρει αρνητικά συναισθήματα. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η αυξητική στήθους βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του γυναικείου κοινού. Η επέμβαση περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης για τη διόρθωση ζητημάτων που σχετίζονται με προβλήματα που αφορούν το μέγεθος, το σχήμα και τη θέση των μαστών. Οι γυναίκες που δεν είναι ικανοποιημένες με το φυσικό μέγεθος του στήθους τους ή έχουν βιώσει αλλαγές στο σχήμα ή τη σφριγηλότητά του λόγω παραγόντων όπως η εγκυμοσύνη ή οι αυξομειώσεις βάρους, συχνά στρέφονται στην αυξητική στήθους προκειμένου να ανακτήσουν τη θηλυκότητα και την αυτοπεποίθησή τους. Κάθε χειρουργική προσέγγιση της αυξητικής στήθους είναι πλήρως προσαρμοσμένη ως προς τον τύπο, το μέγεθος και την μέθοδο τοποθέτησης των ενθεμάτων. Η πλαστικός χειρουργός Δρ. Μαρία Σκολαρίκου πραγματοποιεί ειδικές μετρήσεις τόσο στην περιοχή των μαστών, όσο και του υπολοίπου σώματος, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αισθητικά αποτέλεσμα, το οποίο θα βρίσκεται σε συμμετρία με τις αναλογίες κάθε σώματος. Πάντα επιλέγεται η καταλληλότερη τεχνική ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς και την ανατομία της περιοχής, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ταιριάξει απόλυτα στη συνολική εικόνα και τις αναλογίες του σώματος κάθε γυναίκας.

Μείωση στήθους

Η αισθητική πλαστική χειρουργική προσφέρει τη λύση όχι μόνο σε περιπτώσεις μικρών, πτωτικών μαστών αλλά και σε περιπτώσεις υπερβολικά πλούσιου στήθους, το οποίο ενδεχομένως προκαλεί εμπόδια στην καθημερινότητα της γυναίκας. Η μειωτική στήθους προσφέρει ανακούφιση σε περιπτώσεις γυναικών που αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις που σχετίζονται με δυσανάλογα μεγάλο στήθος, όπως χρόνιους πόνους στον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη, τη δυσκολία να βρουν κατάλληλα ρούχα και τους περιορισμούς στις σωματικές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφαιρείται προσεκτικά η περίσσεια ιστού, λίπους και δέρματος των μαστών, με αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση του στήθους σε πιο αισθητικά ικανοποιητικές αναλογίες και την επίτευξη μιας συμμετρικής, αρμονικής εμφάνισης. Η επέμβαση όχι μόνο μειώνει το μέγεθος των μαστών αλλά βελτιώνει και το σχήμα και τη θέση τους, με αποτέλεσμα ένα πιο νεανικό και ανορθωμένο αποτέλεσμα. Η Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα Δρ. Μαρία Σκολαρίκου προσαρμόζει κάθε επέμβαση μείωσης στήθους στις μοναδικές ανάγκες και τους αισθητικούς στόχους των ασθενών. Πείτε αντίο στα σωματικά και συναισθηματικά βάρη που προκαλεί το υπερβολικά μεγάλο στήθος και απολαύστε ένα νέο κεφάλαιο άνεσης, αυτοπεποίθησης και ελευθερίας!

Λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική

Στην κορυφή των προτιμήσεων ως προς τις αισθητικές επεμβάσεις σώματος βρίσκεται η λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση στοχεύει στην αφαίρεση του επίμονου τοπικού πάχους που είναι ανθεκτικό στη δίαιτα και την άσκηση από πλήθος περιοχών του σώματος, όπως η κοιλιά, η μέση, οι μηροί ή οι γοφοί. Η επέμβαση αυτή σμιλεύει και αναδιαμορφώνει το σώμα με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για άνδρες, όσο και γυναίκες. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών, δυσδιάκριτων τομών και τη χρήση ειδικής συσκευής η οποία πραγματοποιεί αναρρόφηση των περιττών λιποκυττάρων. Μάλιστα, μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες και αισθητικούς στόχους. Είτε επιθυμείτε μια πιο λεπτή μέση, πιο διαμορφωμένους μηρούς ή μια πιο σφριγηλή κοιλιά, η λιποαναρρόφηση μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι λύση απώλειας βάρους ή υποκατάστατο ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ωστόσο, με ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση, τα αποτελέσματα της επέμβασης μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

Το αφαιρεθέν λίπος μπορεί έπειτα να τοποθετηθεί με τη μέθοδο της λιπογλυπτικής, μέσω ειδικής κάνουλας, σε πλήθος σημείων στο σώμα ή και το πρόσωπο, με σκοπό τη βελτίωση διαφόρων δυσμορφιών ή ασυμμετριών, όπως η όψη φλοιού πορτοκαλιού που δημιουργεί έντονες εμβαθύνσεις στο δέρμα. Ταυτόχρονα, με τη λιπογλυπτική μπορεί να αποκατασταθεί ο όγκος σε σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν απώλεια, να πραγματοποιηθεί γέμισμα ρυτίδων ή να βελτιωθεί η περιοχή του tear trough στα μάτια. Έτσι, το λίπος του ίδιου του ασθενούς γίνεται γίνονται το μυστικό όπλο για την επίτευξη εντυπωσιακών, μακροχρόνιων αποτελεσμάτων.

Πλαστική χειρουργική σώματος: Λιπομεταφορά (fat grafting)

Η λιπομεταφορά περιλαμβάνει την προσεκτική εξαγωγή του περιττού λίπους από μια περιοχή του σώματος, όπως η κοιλιά ή οι μηροί, και η έντεχνη μεταφορά του σε μια άλλη περιοχή που χρειάζεται ενίσχυση. Είναι μια πραγματική συνέργεια μεταξύ γλυπτικής και αναζωογόνησης, ένας αρμονικός τρόπος για να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά σας και να επαναφέρετε τον νεανικό όγκο σε διάφορες περιοχές του σώματος και του προσώπου. Το λίπος συλλέγεται με ελάχιστα επεμβατική λιποαναρρόφηση, ενισχύοντας με μοναδικό τρόπο, μεταξύ άλλων, και το μέγεθος του στήθους ή των γλουτών. Αν επιθυμείτε πιο γεμάτες, πιο αισθησιακές καμπύλες που αποπνέουν αυτοπεποίθηση και αισθησιασμό, η λιπομεταφορά είναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε. Η αύξηση γλουτών με λιπομεταφορά, γνωστή και ως Brazilian Butt Lift, είναι μια τεχνική αιχμής που συνδυάζει την τέχνη και την επιστήμη για να σμιλέψει και να διαμορφώσει τους γλουτούς. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά fillers, αυτή η διαδικασία αξιοποιεί τα λιποκύτταρα του σώματος για να ενισχύσει τον όγκο, το περίγραμμα και τη συνολική αναλογία των γλουτών. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές της λιπομεταφοράς είναι η φυσικότητα των αποτελεσμάτων. Χρησιμοποιώντας το ίδιο το λίπος του σώματος, το fat grafting παρέχει μια απόλυτα φυσική και ταυτόχρονα ενισχυμένη εμφάνιση που ενσωματώνεται άψογα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αισθητική πλαστική, αντιμετωπίζοντας ζητήματα όπως η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς,  η περίσσεια λίπους και η εξασθένηση των μυών. Οι αυξομειώσεις βάρους, οι εγκυμοσύνες ή η πάροδος του χρόνου μπορούν να έχουν μόνιμες επιπτώσεις στην περιοχή της κοιλιάς. Η κοιλιοπλαστική βοηθά στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος αναδιαμορφώνοντας την περιοχή της κοιλιάς, αφαιρώντας την περίσσεια δέρματος και λίπους, συσφίγγοντας τους υποκείμενους μύες και δημιουργώντας μια πιο καθορισμένη γραμμή μέσης. Κάθε επέμβαση κοιλιοπλαστικής που αναλαμβάνει η Δρ. Μαρία Σκολαρίκου είναι προσεκτικά προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες κάθε ασθενούς. Είτε απαιτείται μια ολική είτε μια mini κοιλιοπλαστική, η διαδικασία είναι προσαρμοσμένη στη μοναδική ανατομία κάθε ασθενούς, εξασφαλίζοντας τα βέλτιστα και άκρως φυσικά αποτελέσματα.

Ανόρθωση μηρών – γλουτών

Επιθυμείτε σφριγηλότητα, σύσφιξη και ανόρθωση στην περιοχή των μηρών και των γλουτών; Τότε η επέμβαση ανόρθωσης – lift μηρών και γλουτών είναι η ιδανική λύση! Η επέμβαση αυτή είναι άκρως διαδεδομένη στην αισθητική πλαστική χειρουργική, καθώς εφαρμόζεται ευρέως για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, της περίσσειας λίπους και της απώλειας σφριγηλότητας στους μηρούς και τους γλουτούς. Η επέμβαση προσφέρει μια προσαρμοσμένη λύση αφαιρώντας την περίσσεια δέρματος και λίπους, συσφίγγοντας τους υποκείμενους ιστούς, ανορθώνοντας και διαμορφώνοντας το περίγραμμα των γλουτών. Με αυτό τον τρόπο, αποκαθίσταται η συμμετρία και η αρμονία στο κάτω μέρος του σώματος. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές της ανόρθωσης μηρών και γλουτών είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση που διασφαλίζει την ικανοποίηση των μοναδικών στόχων και αναγκών κάθε ασθενούς. Η Δρ. Μαρία Σκολαρίκου συνεργάζεται στενά με κάθε ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη τα επιθυμητά αποτελέσματα και δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο χειρουργικό σχέδιο. Είτε χρειάζεστε συνδυασμό ανόρθωσης μηρών και γλουτών είτε lift μηρών ή γλουτών μεμονωμένα, η διαδικασία είναι προσαρμοσμένη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του σώματός σας, προκειμένου να επιτευχθούν εντυπωσιακά και ταυτόχρονα άκρως φυσικά αποτελέσματα.

Εάν επιθυμείτε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να μεταμορφώσετε την εικόνα του σώματός σας, η αισθητική πλαστική χειρουργική μπορεί να σας προσφέρει τα αποτελέσματα που αναζητάτε! Ωστόσο, οι επεμβάσεις αυτές δεν πρέπει ποτέ να θεωρούνται ως μέτρο αυτοεκτίμησης ή ως μέσο συμμόρφωσης με τα κοινωνικά πρότυπα, αλλά μάλλον ως εργαλείο για την ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς που βρίσκεται μέσα μας και την απελευθέρωση των απεριόριστων δυνατοτήτων μας. Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της Δρ. Μαρίας Σκολαρίκου, και απολαύστε το σώμα των ονείρων σας!