Ιατρικά Νέα

Χαλάρωση προσώπου ως αποτέλεσμα της απότομης απώλειας βάρους: Πώς αντιμετωπίζεται;

Χαλάρωση προσώπου

Ένα ενέσιμο φάρμακο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, βρίσκεται στην κορυφή των τάσεων απώλειας βάρους αυτή τη στιγμή. Το φάρμακο αυτό διαχειρίζεται τα επίπεδα ινσουλίνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα απώλειας βάρους, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί αυξάνοντας τον μεταβολικό ρυθμό και επιταχύνοντας την καύση λίπους από τα λιποκύτταρα. Γενικότερα, έχει επικρατήσει μια παγκόσμια τρέλα με την ενέσιμη μέθοδο αδυνατίσματος, ωστόσο δεν είναι για όλους. Τέτοιες πρακτικές πρέπει να εφαρμόζονται με μεγάλη προσοχή και μόνο αν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις. Εξαιτίας αυτής της τάσης και της απότομης απώλειας κιλών, χάνεται απότομα και λίπος ενώ επέρχεται χαλάρωση στην περιοχή του προσώπου ταυτόχρονα.

Γιατί επέρχεται χαλάρωση του προσώπου έπειτα από μαζική απώλεια κιλών;

Η απότομη απώλεια βάρους όχι μόνο μειώνει την ποσότητα του λίπους στο πρόσωπο, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποσότητα κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα. Η ύπαρξη λίπους στην περιοχή του προσώπου είναι «φίλος» μας μεγαλώνοντας και ένας ισχυρός σύμμαχος ενάντια στην αντιγήρανση, καθώς συμβάλλει στην πρόληψη του σχηματισμού έντονων ρυτίδων. Όταν η μαζική απώλεια κιλών οδηγεί στην απώλεια λίπους στην περιοχή του προσώπου, το πρόσωπο αμέσως αποκτά μια πιο κουρασμένη, πιο «άδεια» όψη. Πώς όμως αντιμετωπίζεται αυτό; Παρακάτω η πλαστικός χειρουργός Δρ. Μαρία Σκολαρίκου σας προτείνει τις κορυφαίες θεραπείες για την αποκατάσταση της χαλάρωσης και την αναπλήρωση του όγκου στο πρόσωπο, μετά από μαζική απώλεια κιλών.

Αντιμετώπιση της χαλάρωσης του προσώπου με fat grafting

To fat grafting πραγματοποιείται με τη μεταφορά αυτόλογου λίπους από μια περιοχή του σώματος σε μια άλλη. Αυτό βοηθά στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου και κατά συνέπεια τη βελτίωση της «άδειας» όψης του σημείου στο οποίο εγχύεται το λίπος. Το λίπος συλλέγεται με ελάχιστα επεμβατική λιποαναρρόφηση από περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά ή οι μηροί, κι έπειτα υφίσταται ειδική επεξεργασία ώστε να είναι κατάλληλο για έγχυση στις περιοχές του προσώπου που παρουσιάζουν απώλεια όγκου. Στη συνέχεια τοποθετείται με ειδική ατραυματική κάνουλα σε περιοχές του προσώπου που παρουσιάζουν απώλεια όγκου, αποκαθιστώντας τη νεανική όψη της επιδερμίδας, λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές και γεμίζοντας τις ρυτίδες. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, δεν αφήνει σημάδια και τομές και δεν προκαλεί καμία αλλεργία, καθώς πραγματοποιείται με την έγχυση αυτόλογου λίπους του ίδιου του ασθενούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέρος του λίπους που τοποθετείται θα απορροφηθεί από τον οργανισμό. Το ποσοστό του λίπους που τελικά απορροφάται ανέρχεται συνήθως στο 50%, ενώ το υπόλοιπο θα παραμείνει μόνιμα στην περιοχή εφαρμογής του.

Face lift και fat grafting συνδυαστικά

Σε περίπτωση που εντοπίζεται εκτεταμένη χαλάρωση του δέρματος του προσώπου, έχουν ένδειξη πιο επεμβατικές τεχνικές πλαστικής χειρουργικής. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος για την αποκατάσταση της χαλάρωσης και την αναπλήρωση του όγκου στην περιοχή του προσώπου, είναι ο συνδυασμός του face lift και του fat grafting. Η επέμβαση του face lift αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την χαλάρωση και την πτώση των ιστών στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, επαναφέροντάς τους στην αρχική τους θέση και κατάσταση, αναδεικνύοντας και πάλι τη νεανική όψη τους. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, πραγματοποιείται ανόρθωση των εσωτερικών ιστών του προσώπου με κατάλληλα ράμματα πάνω από το ζυγωματικό οστό, αποκαθιστώντας τη χαλάρωση και την απώλεια όγκου. Όταν η επέμβαση αυτή συνδυάζεται και με fat grafting, δηλαδή μεταφορά λίπους από ένα σημείο του σώματος στην περιοχή του προσώπου, η αποκατάσταση του όγκου και της νεανικής όψης της επιδερμίδας είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Εφαρμογή υαλουρονικού οξέος

Η αποκατάσταση της χαλάρωσης  και της απώλειας όγκου από την περιοχή του προσώπου, επιτυγχάνεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα από το ενέσιμο υαλουρονικό. Η εφαρμογή ενέσιμων fillers υαλουρονικού οξέος αποκαθιστά στρατηγικά τον όγκο και κάνει το δέρμα να φαίνεται υγιές, νεανικό και λαμπερό, εξομαλύνοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Το υαλουρονικό οξύ που εφαρμόζει με ειδική τεχνική η Δρ. Μαρία Σκολαρίκου, προσφέρει άμεση αντιμετώπιση της χαλάρωσης και αναπλήρωση του χαμένου όγκου σε περιοχές του προσώπου όπως οι παρειές, τα ζυγωματικά, οι κρόταφοι αλλά και κάτω από τα μάτια. Το πρόσωπο επανακτά τη χαμένη του λάμψη, νεανικότητα, φρεσκάδα και σφριγηλότητα, χωρίς να αλλοιώνεται, χάριν στην κατάρτιση και εμπειρία ετών της ιατρού στις πιο σύγχρονες θεραπείες αντιγήρανσης.

Χαλάρωση προσώπου: Αντιμετώπιση με Θεραπεία HIFU

Η θεραπεία HIFU αποτελεί μια επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της χαλάρωσης στην περιοχή του προσώπου, η οποία προσφέρει αποτελέσματα lifting χωρίς νυστέρι. Η θεραπεία αυτή αξιοποιεί τη δράση των εστιασμένων υπερήχων υψηλής ενέργειας, οι οποίοι πυροδοτούν τη νεο-κολλαγονογέννεση, την αύξηση της ελαστίνης και την αναδόμηση του προσώπου. Η χρήση των υπερήχων φέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία του anti-ageing, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο ενισχύει τις φυσικές ιδιότητες ανάπλασης του οργανισμού ώστε να αναδομήσει, να τονώσει και να συσφίξει το δέρμα, αποκαθιστώντας τη νεανική του όψη.

Μεσοθεραπεία & skin boosters

Η αποκατάσταση της απώλειας όγκου και της χαλάρωσης του προσώπου μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή ενέσιμου μεσοθεραπευτικού υλικού. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου «ξυπνά» τους ινοβλάστες, αναζωογονεί σε βάθος την επιδερμίδα, παρέχοντάς της ακριβώς αυτά τα συστατικά που χρειάζεται για να επιτευχθεί ανανέωση των κυττάρων και ανάπλαση του δέρματος. Παράλληλα, οι νυγμοί της βελόνας ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες από την 1η κιόλας συνεδρία, ενώ η παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζει με κάθε επόμενη συνεδρία, λειτουργώντας αθροιστικά. Η δράση της μεσοθεραπείας μπορεί να εκτοξευθεί, με την εφαρμογή των Skin Boosters. Τα Skin Boosters αποτελούν πρωτοποριακά υλικά που εγχύονται στο δέρμα, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύοντας συνολικά την υγεία και τη νεανικότητα του δέρματος. Πέρα από τη φυσική λάμψη, την βαθιά ενυδάτωση, την αντιγηραντική δράση και σύσφιξη, τα υλικά αυτά λειτουργούν και σαν fillers αποκατάστασης των λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια, το στόμα, το λαιμό ή το ντεκολτέ.

Χαλάρωση προσώπου: Αντιμετώπιση με Microneedling

Για την ανάπλαση της επιδερμίδας, την ενίσχυση της κολλαγονογένεσης και τη σύσφιξη του προσώπου, ο μικροβελονισμός ή αλλιώς microneedling αποτελεί μια εξαιρετική, ελάχιστα επεμβατική λύση. Με τη χρήση ειδικής συσκευής που η κεφαλή της διαθέτει πολλαπλές μικροσκοπικές βελόνες, εφαρμόζονται πολύτιμα συστατικά για τη θρέψη και ανάπλαση του δέρματος όπως το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες και τα αμινοξέα. Παράλληλα, η θεραπεία διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου, καθώς οι μικροσκοπικές βελόνες πραγματοποιούν μικροτραυματισμούς στο δέρμα, ενεργοποιώντας τη διαδικασία επούλωσης τραύματος από τον οργανισμό, με παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η σύσφιξη και η ανάπλαση του δέρματος του προσώπου, το οποίο ανακτά τη νεανική και λαμπερή του όψη.