Ιατρικά Νέα

Πώς να Απαλλαγείτε από τις Ουλές και τα Σημάδια Ακμής

ουλές και σημάδια ακμής

Η ακμή είναι μια συνήθης δερματοπάθεια, που μπορεί να αφήσει βαθιά χαραγμένα τα «σημάδια» της, τόσο στο δέρμα όσο και στην ψυχολογία μας. Οι ουλές και τα σημάδια ακμής δεν επηρεάζουν, απλώς, την όψη και υφή του δέρματος του προσώπου και σώματός μας. Έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στην αυτοεκτίμησή μας.

Ευτυχώς, με τις σύγχρονες ιατρικές θεραπείες που εφαρμόζονται από την πλαστικό Μαρία Σκολαρίκου για την καταπολέμηση των ουλών και των σημαδιών ακμής, υπάρχει τρόπος να επαναφέρουμε την υγεία του δέρματός μας και να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση!

Συνεχίστε την ανάγνωση και ανακαλύψτε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να απολαύσετε ξανά ένα καθαρό και υγιές δέρμα, χωρίς σπυράκια, ουλές και σημάδια ακμής!

ΑΚΜΗ: Η ΝΟΣΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Η ακμή είναι μία χρόνια φλεγμονώδης νόσος των σμηγματογόνων αδένων, οι οποίοι παράγουν το σμήγμα. Εκδηλώνεται, συνήθως, στην ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας, όταν το σώμα υπόκειται σε μια σειρά από αλλαγές, κατά βάση ορμονικές.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρείται αυξημένη συχνότητα εμφάνισής της και στους ενήλικες, ιδιαίτερα σε γυναίκες που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ των 30-50 ετών (όψιμη ακμή). Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως η ακμή επηρεάζει το 80% των εφήβων και έως το 12% των ενηλίκων παγκοσμίως.

Η ακμή μπορεί να παραμείνει ενεργή για πολλά χρόνια ή να φύγει μετά από κάποιο διάστημα, έχοντας αφήσει, όμως, τα σημάδια της. Δυστυχώς, οι επιπτώσεις της δεν περιορίζονται μόνο στα αντιαισθητικά σπυράκια, στις ουλές και τα σημάδια. Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα με προβλήματα ακμής τείνουν να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ, ορισμένοι πάσχοντες, εμφανίζουν ακόμα και κατάθλιψη.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΚΜΗΣ;

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή σμήγματος. Νεκρά κύτταρα και σμήγμα συσσωρεύονται, προκαλώντας τον φραγμό των πόρων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται τα πρώτα συμπτώματα της ακμής, όπως μαύρα και λευκά στίγματα (μη φλεγμονώδης ακμή). Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, τα βακτήρια που βρίσκονται στο παγιδευμένο σμήγμα πολλαπλασιάζονται και προκαλούν φλεγμονή στο δέρμα (φλεγμονώδης ακμή). Αυτός ο τύπος ακμής, εκτός από επιφανειακά σπυράκια, μπορεί να επιφέρει βαθύτερες και πιο επώδυνες βλάβες στο δέρμα, όπως κύστες και οζίδια.

Η μη φυσιολογική επούλωση και η μη έγκαιρη και ακατάλληλη αντιμετώπιση των φλεγμονών αυτών αποτελούν τις κύριες αιτίες πρόκλησης των ουλών και των σημαδιών ακμής. Μάλιστα, όσο πιο έντονη είναι η φλεγμονή τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα παραμονής μόνιμων ουλών μετά την υποχώρηση των ενεργών βλαβών της ακμής.

4 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΙΩΝ ΑΚΜΗΣ

Οι ουλές της ακμής μπορούν να είναι αρκετά έντονες και να διαρκέσουν για μεγάλο διάστημα ή ακόμα να είναι και μόνιμες. Ακόμα και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, όμως, η σύγχρονη ιατρική έχει δώσει την απάντησή της!

Στο ιατρείο της Δρ. Σκολαρίκου, προσφέρεται πλήθος ολοκληρωμένων πρωτόκολλων αντιμετώπισης ουλών και σημαδιών ακμής, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, την ηλικία και την εντόπιση.

Ας δούμε παρακάτω μερικές από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες:

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ MICRO-NEEDLING

Η μεσοθεραπεία προσώπου με Micro-needling είναι μία ελάχιστα επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία, η οποία συμβάλλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας και στη λείανση των ουλών της ακμής, ενισχύοντας τη φυσική κολλαγονογένεση του οργανισμού.

Με τη βοήθεια μικροσκοπικών βελόνων, επιτυγχάνεται η εισχώρηση όλων των συστατικών της μεσοθεραπείας, στο κατάλληλο βάθος και με αυξομειούμενη ένταση, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και τις ανάγκες που υπάρχουν σε πρόσωπο ή λαιμό. Ταυτόχρονα, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενεργοποιεί τη διαδικασία επούλωσης των ουλών, έως και κατά 60%!

Αποτελέσματα:

Η μεσοθεραπεία προσώπου με micro-needling, εκτός από τις ουλές και τα σημάδια ακμής, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και τα πρώιμα σημάδια γήρανσης, τα έντονα φωτογηρασμένα δέρματα και τις λεπτές ρυτίδες, προσφέροντας -παράλληλα- βαθιά ενυδάτωση, λάμψη και ανάπλαση της επιδερμίδας!

FRACTIONAL LASER CO2

Το Fractional Laser CO2 αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μη επεμβατικές θεραπείες κατά των ουλών και των σημαδιών ακμής, των δυσχρωμιών και των ρυτίδων του δέρματος. Δρα μέσω μεταφοράς θερμικού φωτός (laser light), το οποίο σαρώνει όλη την επιφάνεια του προσώπου με χιλιάδες δεσμίδες θερμότητας, για ταχύτερη επούλωση και αναδόμηση της επιδερμίδας, από μέσα προς τα έξω.

Διεγείροντας τους ινοβλάστες που βρίσκονται στο χόριο, το fractional laser προάγει την κολλαγονογένεση και τη δημιουργία ελαστίνης, καθιστώντας το ιδανική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής και των λεπτών ρυτίδων.

Αποτελέσματα:

Μείωση της εμφάνισης των ουλών ακμής, αλλά και άλλων ανωμαλιών του δέρματος από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Το Fractional Laser CO2 αναπλάθει αποτελεσματικά τα κατεστραμμένα κύτταρα, δημιουργώντας νέο και υγιές δέρμα, ενώ η δράση του για την παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζεται ακόμα και έως 3-4 μήνες μετά τις θεραπείες!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ DERMAPEN 4

Το Dermapen 4 συνιστά μία καινοτομία στις θεραπείες μικρο-βελονισμού. Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη συσκευή́ micro-needling και μία από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες για την αποκατάσταση της επιδερμίδας από τις ουλές και τα σημάδια ακμής.

Το Dermapen 4 διαθέτει μικροσκοπικές βελόνες, οι οποίες – καθώς η κεφαλή της συσκευής κινείται πάνω στην επιδερμίδα – δημιουργούν μικρές οπές, που συμβάλλουν στη διαδικασία επούλωσης του δέρματος, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, το δέρμα αναπλάθεται και τα σημάδια εξαφανίζονται.

Τα micro-needles αντιμετωπίζουν τα σημάδια ακμής, χωρίς να επηρεάζουν το υπόλοιπο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό, το Dermapen 4 μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο εμφανίζει ατέλειες, ακόμα και σε δέρμα με ενεργή ακμή, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην εξάλειψή της.

Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με Dermapen 4 είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία! Εκτός από την ανάπλαση των ουλών της ακμής, η θεραπεία ενδείκνυται και για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, των δυσχρωμιών (κηλίδες – πανάδες) και της αφυδάτωσης του δέρματος.

ΕΝΕΣΙΜΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

Το υαλουρονικό εφαρμόζεται σε κάθε είδους ουλών, τόσο στις τραυματικές όσο και στα σημάδια ακμής. Σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, επιλέγεται ο κατάλληλος τύπος υαλουρονικού, με σκοπό να «σηκωθεί» η ατροφική ουλή και να βρεθεί στο επίπεδο του φυσιολογικού δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή του ενέσιμου υαλουρονικού με την ειδική τεχνική που χρησιμοποιεί η Δρ. Σκολαρίκου, βοηθά στη λύση των συμφύσεων και του ουλώδους ιστού που έχει αναπτυχθεί μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού, μειώνοντας την εμφανή όψη τους στο δέρμα. Συνήθως, συνδυάζεται με το micro-needling και την αυτόλογη μεσοθεραπεία, για μέγιστα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και μπορούν να διαρκέσουν από 6 έως 18 μήνες. Βελτιώνεται η όψη της επιδερμίδας, ενώ το πρόσωπο επανακτά τη χαμένη του λάμψη και νεανικότητα!

Η ακμή αποτελεί μία χρόνια νόσο που επηρεάζει τόσο το δέρμα μας όσο και την ψυχολογία μας. Ωστόσο, τα σημάδια και ουλές που αφήνει πίσω της μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς, χάρη στη σύγχρονη ιατρική.

Θα χαρούμε να συζητήσουμε το πρόβλημά σας και να σας προσφέρουμε την πιο αποτελεσματική θεραπεία!