Ιατρικά Νέα

Οι 5 κορυφαίες μη επεμβατικές θεραπείες σώματος για να αναδείξεις τον πιο εντυπωσιακό εαυτό σου αυτό το καλοκαίρι!

Μη επεμβατικές θεραπείες σώματος

Λίγοι μήνες έμειναν μέχρι να έρθει το καλοκαίρι και οι πρώτες εμφανίσεις στην παραλία! Ωστόσο, με το καλοκαίρι να πλησιάζει, ξεκινά και η ανησυχία σχετικά με την εικόνα του σώματος. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αναζητούν μια γρήγορη κι αποτελεσματική λύση για να αποκτήσουν την πιο εντυπωσιακή εκδοχή του σώματός τους ώστε να υποδεχτούν τον ερχομό του καλοκαιριού, που είναι μόλις λίγους μήνες μακριά. Ωστόσο, η ιδέα μιας χειρουργικής επέμβασης για την αναδιαμόρφωση του σώματος μπορεί να είναι αποτρεπτική λόγω του παρατεταμένου χρόνου αποθεραπείας. Τη λύση σε αυτό το ζήτημα έρχονται να δώσουν οι νέες τεχνολογίες και τεχνικές αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, με τις οποίες μπορούν να γίνουν πλέον σημαντικές βελτιώσεις στο σώμα ανώδυνα, αναίμακτα και με ελάχιστη ή καθόλου αποθεραπεία. Η πλαστικός χειρουργός Δρ. Μαρία Σκολαρίκου σας προτείνει τις κορυφαίες μη επεμβατικές θεραπείες σώματος, ώστε να αποκτήσετε το το bikini body που ονειρεύεστε!

Μη επεμβατικές θεραπείες σώματος: Ενέσιμη λιποδιάλυση

Τώρα πια χωρίς να χρειάζεται καμία αποθεραπεία, στο χώρο του ιατρείου, εφαρμόζεται ως προς τις μη επεμβατικές θεραπείες σώματος η πρωτοποριακή μέθοδο ενέσιμης λιποδιάλυσης για το επίμονο τοπικό πάχος σε μηρούς, γλουτούς, χέρια, γόνατα, κοιλιά, πλάγια κοιλιακά τοιχώματα αλλά και στο διπλοσάγονο. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική επιτυγχάνει lunchtime λιποδιάλυση και λιπογλυπτική, ανώδυνα, αναίμακτα, και με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η ενέσιμη λιποδιάλυση αποτελεί ιδανική επιλογή και για τη δύσκολη περιοχή της πτυχής ακριβώς κάτω από τους γλουτούς (banana roll), στην οποία δεν ενδείκνυται η λιποαναρρόφηση. Η συγκέντρωση τοπικού πάχους σε αυτή την περιοχή αλλοιώνει τόσο το περίγραμμα του μηρού όσο και συνολικά την εικόνα των γλουτών, αλλά μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί ανώδυνα, αναίμακτα και με μόνιμα αποτελέσματα. Για την επίτευξη του ιδανικού αισθητικού αποτελέσματος, απαιτούνται 4-6 συνεδρίες συνολικά, μία ανά 1 με 1,5 μήνα.

Θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

Στο ιατρείο της η Δρ. Σκολαρίκου εφαρμόζει μια πλήρως εξατομικευμένη θεραπεία κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Η θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας πραγματοποιείται με ένα μοναδικό πρωτόκολλο 2 φάσεων. Σε πρώτη φάση, εφαρμόζεται ειδικό υλικό μεσοθεραπείας, το οποίο ουδετεροποιεί τα μόρια του σιδήρου και αποκαθιστά την ισορροπία και δομή του λιπώδους ιστού και της επίμονης κυτταρίτιδας. H έγχυση του υλικού γίνεται μέσω πολύ λεπτής βελόνης σε όλες τις περιοχές που πάσχουν με αποτελέσματα άμεσα ορατά από την 1η κιόλας συνεδρία, που διαρκούν! Για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος, χρειάζονται 8-12 συνεδρίες συνολικά, 1 ανά εβδομάδα, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Σε δεύτερη φάση, μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των ενέσιμων μεσοθεραπειών, πραγματοποιείται με ειδική συσκευή από την πλαστικό χειρουργό Δρ. Μαρία Σκολαρίκου η λύση των επίμονων συμφύσεων μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού που επιμένουν και επιδεινώνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού, για την αποτελεσματική, οριστική κι εντυπωσιακή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Τώρα μπορείτε να πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα, με το πιο ολοκληρωμένο, πρωτοποριακό κι αποτελεσματικό πρωτόκολλο!

Εφαρμογή ειδικού υαλουρονικού σώματος

Νομίζατε ότι το υαλουρονικό ενδείκνυται μόνο για το πρόσωπο; Κι όμως, μπορεί να εφαρμοστεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα και στο σώμα, αποκαθιστώντας τον χαμένο όγκο και επαναδιαμορφώνοντας τις επιφάνειες του σώματος. Στο ιατρείο η Δρ. Σκολαρίκου χρησιμοποιεί ειδικό υαλουρονικό κατάλληλο για το σώμα για την αποκατάσταση και την βελτίωση του περιγράμματος του σώματος, όπως στις γάμπες και τους γλουτούς, ή για το γέμισμα κοίλων παραμορφώσεων και ουλών. Η θεραπεία υαλουρονικού προσφέρει σχήμα και όγκο σε γλουτούς, γάμπες, χέρια καθώς και αποκατάσταση της κυτταρίτιδας με φυσικό, ανώδυνο κι αναίμακτο τρόπο. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά και βελτιώνονται προοδευτικά τους πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή, ενώ διαρκούν έως και 2 χρόνια!

Μη επεμβατικές θεραπείες σώματος: Trio X9 iShape

Το πολυμηχάνημα αμερικανικής προέλευσης TRIO Χ9 iShape φέρνει την επανάσταση στις μη επεμβατικές θεραπείες σώματος, χάρη στη συνεργασία τεσσάρων πανίσχυρων τεχνολογιών για αδυνάτισμα, σύσφιξη και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο συνδυασμός των τεχνολογιών αυτών επιτρέπει την πραγματοποίηση ενός μεγάλου αριθμού θεραπειών σε μία μόλις συνεδρία. Το πολυμηχάνημα αυτό συνδυάζει τη δράση του cavitation και των υπερήχων για λιποδιάλυση του τοπικού πάχους, των τριπολικών ραδιοσυχνοτήτων (RF) για σύσφιξη,  κολλαγονογένεση και αντιμετώπιση κυτταρίτιδας. Παράλληλα, διαθέτει ειδική κεφαλή για θεραπεία LED και Vacuum RF που επιτυγχάνει σύσφιξη και καταπολέμηση κυτταρίτιδας αλλά και διπολικές ραδιοσυχνότητες (RF) για πρόσωπο. Συνιστώνται, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, – 6-8 συνεδρίες συνολικά, 1 ανά εβδομάδα. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη κι αναίμακτη, ενώ συνδυάζεται και με ενέσιμη μεσοθεραπεία σώματος για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σε περιπτώσεις μέτριου τοπικού πάχους, μπορεί να εφαρμοστούν λιγότερο επεμβατικές τεχνικές με σαφώς συντομότερους χρόνους αποκατάστασης, όπως η λιποαναρρόφηση VASER. H λιποαναρρόφηση VASER μπορεί να στοχεύσει περιοχές του σώματος που είναι επιρρεπείς σε επίμονο τοπικό πάχος και χαλάρωση του δέρματος, από την κοιλιά μέχρι τα μπράτσα. Η λειτουργία του VASER στηρίζεται στους υπερήχους που λιώνουν ομοιογενώς το λίπος και ταυτόχρονα πραγματοποιούν σύσφιξη του δέρματος. Τέλος, σε μικρής έκτασης περιοχές με μέτριο τοπικό πάχος όπως τα πλαϊνά της κοιλιάς, τα γόνατα και οι προσαγωγοί μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση στο ιατρείο με τοπική αναισθησία, χωρίς η ασθενής να υποβληθεί στη διαδικασία ενός χειρουργείου.

Τώρα μπορείτε κι εσείς, ανώδυνα κι αναίμακτα, να αποκαλύψετε το απόλυτο bikini body αυτό το καλοκαίρι! Οι πρωτοποριακές μη επεμβατικές θεραπείες σώματος που εφαρμόζει η Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα Δρ. Μαρία Σκολαρίκου, καταπολεμούν το τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση του δέρματος χωρίς ουλές, τομές και παρατεταμένο χρόνο αποθεραπείας. Εσείς ακόμα να τις δοκιμάσετε;