Ιατρικά Νέα

Αντιγήρανση, Λάμψη και Ενυδάτωση με Μεσοθεραπεία Προσώπου

Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί ενέσιμη τεχνική της πλαστικής αισθητικής χειρουργικής, η οποία αφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων υφής και τόνου του δέρματος του προσώπου, σημάδια γήρανσης, ρυτίδες, ουλές ακμής και για την τριχόπτωση καθώς επίσης για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, των ραγάδων και του τοπικού πάχους στην περιοχή κυρίως των μηρών, γλουτών και της κοιλίας.

Όπως υποδηλώνει το όνομά της η μεσοθεραπεία αφορά στην έγχυση των απαραίτητων ουσιών στο μεσόδερμα, δηλαδή στο υποδόριο για την πιο επιτυχή απορροφησή τους και επομένως πιο αποτελεσματική δράση τους.

Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία αφού χρησιμοποιούνται λεπτές βελόνες οι οποίες γίνονται αντιληπτές σαν νυγμοί κουνουπιού.

 

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΝΤΕΚΟΛΤΕ-ΛΑΙΜΟΥ

Μέσω πολύ λεπτών βελονών γίνεται έγχυση ουσιών όπως είναι το κολλαγόνο, βιταμίνες, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία τα οποία μέσω της τεχνικής έγχυσης και του διαφορετικού βάθους που κάθε φορά επιλέγουμε, εισέρχονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Κατ’αυτόν τον τρόπο ουσίες όπως το κολλαγόνο που συγκρατεί τα μόρια του νερού σαν σφουγγάρι, επιτυγχάνουν βαθιά ενυδάτωση, λάμψη και σύσφιξη της επιδερμίδας, μέσω της ταυτόχρονης διέγερσης για την παραγωγή κολλαγόνου από τον ίδιο τον οργανισμό. Το αποτέλεσμα που προσφέρει η μεσοθεραπεία προσώπου είναι άμεσα εμφανές και φυσικό χωρίς να προσθέτει όγκο ή να αλλοιώνει το σχήμα του προσώπου.

Πέρα από τη φυσική λάμψη, την σε βάθος ενυδάτωση και αντιγηραντική δράση, με τη μεσοθεραπεία ασχολούμαστε ταυτοχρόνως με τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το στόμα, το λαιμό ή το ντεκολτέ τις οποίες και “γεμίζουμε” αποτελεσματικά εξαιτίας του εμπλουτισμένου με κολλαγόνο υλικού μας!

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων της μεσοθεραπείας είναι για αρκετούς μήνες (6-8) καθώς η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες είναι μια διαδικασία που ενεργοποιείται από την 1η κιόλας συνεδρία και συνεχίζει με κάθε επόμενη λειτουργώντας αθροιστικά!

Συνήθως απαιτούνται περίπου 4-6 συνεδρίες με απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους.

Γενικά, μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών συστήνεται απλή συντήρηση ( με 1-2 συνεδρίες), η οποία μπορεί να γίνεται αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε προσώπου-λαιμού σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα (στους 4-6 μήνες).

Η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση και το μόνο που παρατηρείται μετά τις συνεδρίες είναι μια ήπια ερυθρότητα η οποία υποχωρεί άμεσα.

Η μεσοθεραπεία προσώπου-λαιμού-ντεκολτέ μπορεί να συνδυασθεί άφοβα με όλες τις υπόλοιπες ενέσιμες και μη τεχνικές, ανάλογα με τις ανάγκες που κάθε πρόσωπο έχει, όπως νευροτοξίνη, κολλαγόνο, fractional laser, ραδιοσυχνότητες RF, νήματα PDO καθώς και χειρουργικές επεμβάσεις για μεγαλύτερης έκτασης χαλάρωση και γήρανση του δέρματος, όπως facelift και βλεφαροπλαστική.