Ιατρικά Νέα

Αποτρίχωση μπικίνι με λέιζερ και προετοιμασία: Τι να προσέξετε

αποτρίχωση μπικίνι λέιζερ προετοιμασία

Το καλοκαίρι και οι εμφανίσεις με μαγιό βρίσκονται προ των πυλών, κι εσείς ακόμα αναρωτιέστε σχετικά με το αν αξίζει να επενδύσετε στην αποτρίχωση με λέιζερ; Εάν θέλετε λείο, απαλλαγμένο από την τριχοφυΐα δέρμα, η αποτρίχωση με laser Alexandrite αποτελεί την πιο αξιόπιστη, πιο σίγουρη επιλογή. Μεταξύ των διαφόρων περιοχών στις οποίες μπορεί να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μορφή αποτρίχωσης, η περιοχή του μπικίνι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Η αποτρίχωση με λέιζερ στο μπικίνι προσφέρει μια μακροπρόθεσμη λύση στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αισθάνεστε άνετα, καταργώντας της παραδοσιακές μεθόδους απαλλαγής από την τριχοφυΐα. Ιδίως αν σας αρέσει να περνάτε τα καλοκαίρια σας στην παραλία, αλλά δεν αντέχετε να πρέπει να ξυρίζετε και να κάνετε αποτρίχωση στη γραμμή του μπικίνι μόνες σας, το λέιζερ πραγματικά θα σας σώσει. Επιλέγοντας το λέιζερ, μπορείτε να αποχαιρετήσετε μια και καλή τα αντιαισθητικά εξανθήματα στη γραμμή του μπικίνι που προκαλούνται από την αποτρίχωση με κερί και το ξύρισμα. Εάν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση στο μπικίνι με λέιζερ και αναρωτιέστε για την προετοιμασία που θα χρειαστεί να κάνετε, παρακάτω σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για μια άνετη εμπειρία το αποτέλεσμα της οποίας σίγουρα θα σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί δεν ξεκινήσατε νωρίτερα!

Αποτρίχωση στο μπικίνι με λέιζερ και προετοιμασία: Τι να προσέξετε πριν τη συνεδρία

Η αποτρίχωση στο μπικίνι με λέιζερ δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε. Αρχικά, είναι σημαντικό να μην έχει προηγηθεί αποτρίχωση με κερί για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ενώ η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το laser να έχει ξυριστεί 2 ημέρες πριν. Το ξύρισμα της περιοχής πριν από τη θεραπεία βοηθά το λέιζερ να εστιάσει στους θύλακες των τριχών κάτω από το δέρμα και όχι στις τρίχες πάνω από την επιφάνεια. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο εγκαυμάτων στην επιφάνεια του δέρματος και κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική και λιγότερο επώδυνη. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ερεθισμός ή φλεγμονή του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή. Εάν το δέρμα είναι ερεθισμένο ή παρουσιάζει φλεγμονή, μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο στο λέιζερ, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενόχλησης και παρενεργειών. Είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να υποχωρήσει τυχόν ερεθισμός πριν υποβληθείτε σε αποτρίχωση με λέιζερ.

Είναι σημαντικό επίσης να σταματήσετε να λαμβάνετε οποιοδήποτε φάρμακο που προκαλεί φωτοευαισθησία του δέρματος πριν τη συνεδρία αποτρίχωσης.  Ορισμένα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία του δέρματος στο φως, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποτρίχωσης. Βέβαια, αυτό είναι σημαντικό να το έχετε συζητήσει εκ των προτέρων με το γιατρό σας. Σας προτείνουμε επίσης να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία για τουλάχιστον 72 ώρες πριν από τη συνεδρία αποτρίχωσης με laser.  Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παρενεργειών από την ενέργεια του λέιζερ, όπως εγκαύματα ή μελάγχρωση του δέρματος. Τέλος, αν και σε γενικά πλαίσια η αποτρίχωση με λέιζερ είναι εύκολα ανεκτή, όσο περνάει ο καιρός και η ένταση της ενέργειας αυξάνεται, μπορεί η εμπειρία να γίνει λιγάκι δυσάρεστη. Για να έχετε μια άνετη, ευχάριστη εμπειρία, εάν αισθάνεστε ότι το επίπεδο πόνου είναι δύσκολα ανεκτό, μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά αναισθητική κρέμα μία ώρα πριν τη διαδικασία.

Συμβουλές για τις πρώτες μέρες μετά την αποτρίχωση με laser στο μπικίνι

Πολύ λίγα είναι αυτά που πρέπει να προσέξετε μετά την αποτρίχωση με laser στο μπικίνι. Αρχικά, να έχετε στο νου σας ότι θα πρέπει να κλείσετε την επόμενη συνεδρία περίπου 40 ημέρες μετά. Τα διαστήματα μεταξύ των συνεδριών πρέπει να μην υπερβαίνουν τις 40-45 ημέρες, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Επίσης, τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, είναι σημαντικό να προσέξετε ποια μέρα της εβδομάδας θα κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι εάν σαββατοκύριακο για παράδειγμα έχετε κανονίσει να πάτε για μπάνιο στη θάλασσα, καλό είναι να έχετε κάνει αποτρίχωση στο μπικίνι τουλάχιστον 4 μέρες πριν, καθώς δε συστήνεται η άμεση χρονικά επαφή της ερεθισμένης από το λέιζερ περιοχής με το νερό της θάλασσας και την υγρασία.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ασφαλέστερη, πιο άνετη και αποτελεσματική εμπειρία αποτρίχωσης με λέιζερ. Φροντίζοντας πριν την αποτρίχωση στο μπικίνι με λέιζερ να έχετε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία και δίνοντας έμφαση στην προστασία της περιοχής μετά τη συνεδρία, εξασφαλίζετε μια άνετη, ομαλή εμπειρία αποτρίχωσης της οποίας το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει. Η Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα και το Κολωνάκι, Μαρία Σκολαρίκου, διαθέτει στο ιατρείο της το ΓΝΗΣΙΟ μηχάνημα τελευταίας γενιάς Αλεξανδρίτη, το long pulse Laser Alexandrite 755nm. Εσείς, ακόμα να το δοκιμάσετε;