Ιατρικά Νέα

Υαλουρονικό στα ζυγωματικά, για εντυπωσιακή ανάδειξη του προσώπου σας!

υαλουρονικό στα ζυγωματικά

Τα ζυγωματικά είναι από τις περιοχές του προσώπου που υφίστανται μεταβολές με την πάροδο των χρόνων, καθώς όχι μόνο παρουσιάζεται απώλεια όγκου αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και απορρόφηση του οστού. Έτσι, χάνεται η σφριγηλή όψη της περιοχής και το περίγραμμα του προσώπου αλλοιώνεται, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει θλιμμένο και κουρασμένο. Αν αναλογιστούμε ότι τα «γεμάτα» ζυγωματικά αποτελούν ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά ενός νεανικού προσώπου, η αναπλήρωση του χαμένου όγκου τους συμβάλλει στην ανάκτηση μιας νεανικής, φρέσκιας όψης. Η ιδανική θεραπεία σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άλλη από το ενέσιμο υαλουρονικό στα ζυγωματικά, το οποίο βοηθά στην ενίσχυση του όγκου τους και την αποκατάσταση του περιγράμματος του προσώπου, χωρίς να αλλοιώνει σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά των ασθενών.

Τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν με το ενέσιμο υαλουρονικό στα ζυγωματικά;

Το ενέσιμο υαλουρονικό εφαρμόζεται στα ζυγωματικά με σκοπό να πραγματοποιηθούν διάφορες αισθητικές βελτιώσεις. Αρχικά, αυξάνουν την προβολή των ζυγωματικών και δίνουν μια πιο νεανική όψη στο πρόσωπο. Αν δομή των οστών των ζυγωματικών είναι τέτοια που η προβολή τους είναι μειωμένη έως ανύπαρκτη, εφαρμόζοντας το υλικό, επιτυγχάνεται τονισμός των ζυγωματικών και δημιουργούνται οι πολυπόθητες γωνίες στο πρόσωπο. Μάλιστα, ανάλογα με την τεχνική τοποθέτησης και την ποσότητα του υλικού, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει. Έτσι, μπορεί να επιτευχθεί γέμισμα των σημείων των βυθισμένων κροτάφων, ενίσχυση των «μήλων», αύξηση του όγκου, βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, διόρθωση ασυμμετριών και ανόρθωση ολόκληρου του προσώπου (ρινοπαρειακές αύλακες, περίγραμμα, λαιμός). Το μυστικό, αναφέρει η Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα Μαρία Σκολαρίκου, βρίσκεται στην τοποθέτηση του υλικού — στο σωστό σημείο, για το κάθε άτομο ξεχωριστά. Στόχος της θεραπείας είναι το τελικό αποτέλεσμα να ενσωματωθεί άψογα στα χαρακτηριστικά του προσώπου κάθε μεμονωμένου ασθενούς και να δείχνει απόλυτα φυσικό. Έτσι, κάνουμε φυσικό contouring του προσώπου και highlighting.

Διαδικασία θεραπείας

Πριν από τη διαδικασία, είναι σημαντικό να έχει προηγηθεί συζήτηση σχετικά με τους επιθυμητούς στόχους και τις επιθυμίες κάθε ασθενούς. Αφού αποφασιστεί ότι όντως το ενέσιμο υαλουρονικό στα ζυγωματικά είναι η κατάλληλη επιλογή, ακολουθεί η λήψη οδηγιών, όπως η αποφυγή του αλκοόλ για 3- 4 ημέρες πριν την ημέρα της θεραπείας και η διακοπή της λήψης αντιπηκτικών σκευασμάτων, εάν δεν είναι αναγκαία για ιατρικούς λόγους. Πριν τη θεραπεία, μια αναισθητική κρέμα εφαρμόζεται στην περιοχή της έγχυσης για να ελαχιστοποιηθεί η ενόχληση. Το υαλουρονικό στη συνέχεια εγχύεται κάτω από το δέρμα στα ζυγωματικά και ακολουθεί απαλό μασάζ για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το υλικό.

Αποθεραπεία & διάρκεια αποτελεσμάτων

Ενώ το αποτέλεσμα που προκύπτει μετά το ενέσιμο υαλουρονικό στα ζυγωματικά είναι άμεσα ορατό και χάρη στην ατραυματική τεχνική της ιατρού, δεν υπάρχουν μώλωπες, εκχυμώσεις και πόνος, μόνο ένα πολύ ήπιο οίδημα. Συνήθως, το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές μόλις το υλικό λάβει την τελική του θέση και το οίδημα υποχωρήσει, κάτι που μπορεί να διαρκέσει λίγες ημέρες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, άκρως φυσικό και προσφέρει μοναδική βελτίωση σε ολόκληρο το πρόσωπο. Μάλιστα, όταν το υαλουρονικό εφαρμόζεται σε πιο ευρείες και «στατικές» περιοχές, όπου η κινητικότητα είναι περιορισμένη, τείνει να διαρκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη κινητικότητα, όπως τα χείλη. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί πάνω από ένα χρόνο, εφόσον οι ασθενείς φροντίζουν να συντηρούν τα αποτελέσματα με τα κατάλληλα πρωτόκολλα αντιγήρανσης στο ιατρείο και τα ενδεδειγμένα προϊόντα περιποίησης στο σπίτι.