Ιατρικά Νέα

Lip flip ή fillers υαλουρονικού;

lip flip

Σχεδόν όλες μας πλέον γνωρίζουμε ότι για μια ανεπαίσθητη αύξηση του όγκου των χειλιών, ένα plumping lip gloss μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα πρακτικό. Ωστόσο, για αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας, μέχρι πρότινος η ιδανική επιλογή ήταν τα fillers, δηλαδή το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Γνωρίζατε όμως ότι και η ενέσιμη βοτουλινική τοξίνη μπορεί κι αυτή να βελτιώσει την εικόνα των χειλιών σας; Ναι, καλά διαβάσατε. Το θαυματουργό αυτό ενέσιμο συστατικό δεν βοηθά μόνο στη λείανση των δυναμικών ρυτίδων έκφρασης. Μάλιστα, μπορεί να κάνει το άνω χείλος να φαίνεται πιο γεμάτο, εφόσον βέβαια υφίστανται οι κατάλληλες συνθήκες. Πρόκειται για τη νέα τεχνική που ακούει στο όνομα lip flip, και απ’ ότι φαίνεται έχει έρθει για να μείνει.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το lip flip;

Το lip flip αποτελεί τη νέα τάση για ανόρθωση στα χείλη, αν κάποια δεν επιθυμεί τα fillers ή έχει κάνει ήδη fillers και δεν θέλει να προσθέσει επιπλέον υαλουρονικό. Αποτελεί ιδανική επιλογή επίσης για ασθενείς με ουλικό χαμόγελο (gummy smile) ή για άτομα των οποίων το άνω χείλος εξαφανίζεται όταν χαμογελούν. Παράλληλα, ενδείκνυται για όσες έχουν ήδη ικανοποιητικό όγκο στα χείλη τους κι επιθυμούν απλά αυτό το κάτι παραπάνω. Το lip lip προσφέρει μια λεπτή και φυσική βελτίωση στο άνω χείλος. Δεν προσθέτει όγκο αλλά προσφέρει μια ήπια ανύψωση της θέσης του άνω χείλους καθώς χαλαρώνουν συγκεκριμένοι μύες που είναι υπεύθυνοι για την κίνηση των χειλιών. Συνεπώς, εάν ο στόχος σας είναι η προσθήκη όγκου, τότε δεν είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Πώς πραγματοποιείται η ενέσιμη αυτή θεραπεία;

Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη στοχευμένη έγχυση μικρής ποσότητας βοτουλινικής τοξίνης στις γωνίες του στόματος και κοντά στο «τόξο του έρωτα» στο πάνω χείλος, στοχεύοντας στη χαλάρωση του ανελκτήρος μυός της γωνίας του στόματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις των χειλιών. Ο στόχος είναι να χαλαρώσει ο συγκεκριμένος μυς, με αποτέλεσμα να «γυρίζει» το άνω χείλος προς τα πάνω. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται περισσότερο ορατό, γεμάτο και ανορθωμένο. Σε αντίθεση με τα fillers, το υλικό αυτό δεν εγχύεται απευθείας στα χείλη, αλλά στον ανελκτήρα μυ της γωνίας του στόματος. Η θεραπεία συμβάλλει στην ανύψωση του άνω χείλους με εντυπωσιακό και άκρως φυσικό τρόπο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πιο γεμάτων χειλιών. Η διαδικασία είναι γρήγορη, χωρίς να προκαλείται πόνος ή κάποια ιδιαίτερη ενόχληση.

Μπορώ να κάνω lip flip εάν έχω κάνει ήδη fillers υαλουρονικού;

Να σημειωθεί ότι το lip flip δεν αποτελεί υποκατάστατο του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος ούτε «ακυρώνει» το ένα το άλλο. Μάλιστα, οι δύο αυτές ενέσιμες θεραπείες συχνά συνδυάζονται, ιδίως σε περιπτώσεις ασθενών που παρουσιάζουν ασυμμετρίες στα χείλη. Συνδυάζοντας τις δύο αυτές τεχνικές, επιτυγχάνεται ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα με την προσθήκη όγκου, όπου χρειάζεται, μέσα από το ενέσιμο υαλουρονικό, και διορθώνοντας το σχήμα των χειλιών με την στρατηγική έγχυση βοτουλινικής τοξίνης. Η σύνθεση της βοτουλινικής τοξίνης εξασφαλίζει την επιθυμητή ανόρθωση, ενώ το υαλουρονικό οξύ προσφέρει ενυδάτωση κι ενίσχυση του όγκου και του περιγράμματος!

Ωστόσο, το κλειδί για ένα επιτυχημένο lip flip είναι η επιλογή ενός ειδικευμένου και έμπειρου πλαστικού χειρουργού. Η γνώση ενός επαγγελματία μπορεί να διασφαλίσει ότι η διαδικασία είναι προσαρμοσμένη στη δομή του προσώπου και στους εξατομικευμένους στόχους σας. Η Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα, Δρ. Μαρία Σκολαρίκου, είναι στη διάθεσή σας, βοηθώντας σας να επιτύχετε το απόλυτο αποτέλεσμα που αναζητάτε, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας με κομψότητα και απόλυτη φυσικότητα!