Ιατρικά Νέα

Λιποαναρρόφηση στο προγούλι: Η ιδανική επιλογή για το απόλυτο facial contouring!

λιποαναρρόφηση προγούλι

Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδουν γοητεία. Ωστόσο, υπάρχει ένα στοιχείο του προσώπου που πολλοί επιθυμούν να αλλάξουν: το διπλοσάγονο, δηλαδή τη συσσώρευση λίπους στο προγούλι, η οποία κρύβει το φυσικό περίγραμμα του λαιμού. Παρότι το διπλοσάγονο παρατηρείται αρκετά συχνά σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, η συσσώρευση λίπους στο προγούλι είναι επίμονη και δεν ανταποκρίνεται στη διατροφή, την απώλεια βάρους και την άσκηση. Η ύπαρξη περίσσειας λίπους σε αυτή την περιοχή μπορεί να κρύψει το φυσικό περίγραμμα του λαιμού, με αποτέλεσμα να αλλάζει η εικόνα ακόμα και όλου του προσώπου. Λύση σε αυτό το ζήτημα έρχονται να δώσουν για άλλη μια φορά οι τεχνικές αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, και πιο συγκεκριμένα η λιποαναρρόφηση στο προγούλι. Η λιποαναρρόφηση στο προγούλι στοχεύει στην καταπολέμηση του διπλοσάγονου και στην αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του λαιμού και της γνάθου για μια πιο καθορισμένη, σμιλευμένη εμφάνιση. Βέβαια, ανάλογα με την έκταση της συσσώρευσης λίπους και της τυχόν συνυπάρχουσας χαλάρωσης του δέρματος στο προγούλι, υπάρχουν διάφορες επιλογές, ακόμη κι ελάχιστα επεμβατικές.

Τι είναι η λιποαναρρόφηση στο προγούλι

Η λιποαναρρόφηση στο προγούλι είναι μια λιγότερο επεμβατική χειρουργική τεχνική για την αντιμετώπιση του περιττού λίπους στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιείται για την καταπολέμηση του διπλοσάγονου και την αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του λαιμού και της γνάθου ώστε να προκύψει μια πιο καθορισμένη, νεανική εμφάνιση. Η επέμβαση αυτή είναι σημαντικό να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, ώστε να επιτευχθούν τα βέλτιστα αισθητικά αποτελέσματα.

Ενέσιμη λιποδιάλυση για την καταπολέμηση μικρής ποσότητας τοπικού πάχους στο προγούλι

Άτομα με μικρής έκτασης τοπικό πάχος στο προγούλι μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από την ενέσιμη λιποδιάλυση. Η καταπολέμηση του λίπους στο προγούλι μέσω ενέσιμης λιποδιάλυσης προσφέρει μια μη χειρουργική εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν μια άμεση, ανώδυνη επιλογή για την καταπολέμηση του λεγόμενου διπλοσάγονου. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την έγχυση ειδικού λιποδιαλυτικού παράγοντα, απευθείας στις εναποθέσεις λίπους που παρατηρούνται στο προγούλι. Το υλικό αυτό λειτουργεί διασπώντας τα λιποκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια μεταβολίζονται φυσικά από το σώμα. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε συνεδρίες μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνιστάται 1 συνεδρία κάθε 1,5 μήνα, καθώς το υλικό είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για κουραστικές, εβδομαδιαίες συνεδρίες. Από τη στιγμή που επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, δε χρειάζεται καμία άλλη συνεδρία. Καθώς πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η διαδικασία είναι αναίμακτη κι ανώδυνη, ενώ οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα στην καθημερινότητά τους.

Διαδικασία λιποαναρρόφησης στο προγούλι & ανάρρωση

Η διαδικασία ξεκινά με ένα πρώτο ραντεβού στο ιατρείο, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητάται το πρόβλημα ώστε να προταθεί η λύση που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο του ιατρείου με απόλυτη ασφάλεια, ενώ απαιτείται τοπική και όχι γενική αναισθησία. Έπειτα πραγματοποιούνται μικροσκοπικές οπές σε δυσδιάκριτα σημεία, μέσω των οποίων εισάγεται μια λεπτή, ειδική κάνουλα. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί την κάνουλα αυτή για να αναρροφήσει το περιττό λίπος, να σμιλεύσει προσεκτικά το προγούλι και το λαιμό και να δημιουργήσει ένα πιο καθορισμένο, νεανικό περίγραμμα. Αφού αφαιρεθεί το λίπος, οι οπές κλείνουν με πολύ λεπτά ράμματα που αφαιρούνται σε 5-7 ημέρες και δεν αφήνουν κανένα απολύτως σημάδι. Μετά την επέμβαση, τοποθετείται ειδικός επίδεσμος. Τις επόμενες ημέρες εκδηλώνεται ήπιο οίδημα και μώλωπες, που σταδιακά υποχωρούν.

Λιποαναρρόφηση στο προγούλι και συνδυασμός με την πρωτοποριακή θεραπεία Endo Lift Laser

Πλέον, η λιποαναρρόφηση στο προγούλι συνδυάζεται και με την επαναστατική τεχνολογία Endolift Laser, για επιπλέον σύσφιξη. Το Endolift Laser πραγματοποιείται με τη χρήση οπτικής ίνας η οποία εισέρχεται δια μέσω πολύ μικρής οπής ή μέσω της ίδιας οπής από την οποία εισήχθη προηγουμένως η κάνουλα της λιποαναρρόφησης. Στη συνέχεια, ο χειρουργός σαρώνει όλη την περιοχή με κάθετες αρμονικές κινήσεις. Η οπτική ίνα διά της θερμοπηξίας που κάνει το λέιζερ πραγματοποιεί ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος. Αν υπάρχει πολύ μικρή ποσότητα τοπικού πάχους στο προγούλι η πρωτοποριακή θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και χωρίς λιποαναρρόφηση καθώς έχει κι αυτή λιποδιαλυτική ιδιότητα. Ο συνδυασμός βέβαια των δύο αυτών διαδικασιών μπορεί να προσφέρει ανώτερα αισθητικά αποτελέσματα που διαρκούν αρκετά χρόνια.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για λιποαναρρόφηση στο προγούλι και πότε έχουν ένδειξη πιο επεμβατικές προσεγγίσεις

Οι ασθενείς που είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση στο προγούλι έχουν περίσσεια λίπους στο προγούλι και ταυτόχρονα ικανοποιητική ελαστικότητα δέρματος. Για ασθενείς με έντονη χαλάρωση του δέρματος στο προγούλι και το λαιμό με συνυπάρχουσα απώλεια όγκου, συνιστάται η ανόρθωση λαιμού ή αλλιώς neck lift. Η ανόρθωση λαιμού είναι κατάλληλη επιλογή για άτομα που ενοχλούνται από την εμφάνιση του διπλοσάγονου και την ύπαρξη εκτεταμένης χαλάρωσης στην περιοχή, αναζητώντας μια πιο μόνιμη λύση. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επέμβασης, η περίσσεια δέρματος και λίπους αφαιρούνται με προσοχή και οι υποκείμενοι μύες συσφίγγονται ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο καθορισμένο και νεανικό περίγραμμα λαιμού. Βέβαια, όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα μπορέσει να καθορίσει σε συνεργασία με κάθε ασθενή ξεχωριστά την καλύτερη προσέγγιση για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Η Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα με ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι, Δρ. Μαρία Σκολαρίκου, έχει ένα στόχο: να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το βέλτιστο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα και να εκτοξεύσετε την αυτοπεποίθησή σας στα ύψη!