Ιατρικά Νέα

Οι 5 Κορυφαίες Αισθητικές Θεραπείες για Άνδρες που Τονώνουν την Αυτοπεποίθηση!

Αισθητικές θεραπείες για άνδρες

Το να κοιτά κάποιος στον καθρέφτη και να παρατηρεί ατέλειες και τα σημάδια του χρόνου δεν είναι ευχάριστο για κανέναν, όχι μόνο για τις γυναίκες. Σε αντίθεση με την κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι μόνο οι γυναίκες επιλέγουν να στραφούν στην αισθητική πλαστική χειρουργική, υπάρχουν αρκετές αισθητικές θεραπείες που αποτελούν ιδανική επιλογή και για τους άνδρες. Μάλιστα, όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν αισθητικές θεραπείες για να καταπολεμήσουν και να αποτρέψουν τα σημάδια του χρόνου ή να βελτιώσουν την όψη του δέρματός τους. Βέβαια, οι στόχοι των ανδρών όσον αφορά τις αισθητικές θεραπείες διαφέρουν από τους γυναικείους, καθώς οι άνδρες επιθυμούν να διατηρήσουν την αρρενωπότητα των χαρακτηριστικών τους, διορθώνοντας ταυτόχρονα γραμμές, ρυτίδες και λοιπές ατέλειες.

Αισθητικές Θεραπείες για Άνδρες: Γιατί να τις Επιλέξετε

Ενώ οι άνδρες αποφεύγουν παραδοσιακά τις αισθητικές θεραπείες επειδή η ματαιοδοξία και η αρρενωπότητα είναι παραδοσιακά ασυμβίβαστες, οι τεχνολογικές εξελίξεις στην αισθητική πλαστική χειρουργική τους επιτρέπουν πλέον να αποκαταστήσουν τη νεότητά τους διακριτικά και με φυσικά αποτελέσματα. Σήμερα, υπάρχουν σύγχρονες αισθητικές θεραπείες για άνδρες με ελάχιστο έως καθόλου χρόνο αποθεραπείας και κανέναν κίνδυνο, καθιστώντας τες ιδανική επιλογή για ένα πλήθος ανδρών που επιθυμεί να νικήσει τη μάχη με το χρόνο και να εξαλείψει τυχόν ατέλειες. Για τους άνδρες που επιθυμούν να διορθώσουν τυχόν ατέλειες, ακολουθούν οι 5 κορυφαίες και πιο δημοφιλείς αισθητικές θεραπείες για άνδρες, τις οποίες προτείνει ανεπιφύλακτα η πλαστικός χειρουργός Δρ. Μαρία Σκολαρίκου.

Ενέσιμη βοτουλινική τοξίνη

Η ενέσιμη βοτουλινική τοξίνη είναι η νούμερο 1 πιο δημοφιλής ανάμεσα στις αισθητικές θεραπείες για άνδρες και αποτελεί ιδανική επιλογή για άνδρες οποιασδήποτε ηλικίας που θέλουν να αναδείξουν τον πιο ανανεωμένο τους εαυτό. Η έγχυση νευροτοξίνης δρα εντυπωσιακά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων, αναστέλλοντας προσωρινά την κινητικότητα των μυών του προσώπου, γεγονός που τους εμποδίζει να συστέλλονται και να δημιουργούν ρυτίδες. Γενικότερα, οι άνδρες τείνουν να αποκτούν βαθύτερες και πιο καθορισμένες ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου. Για την αποφυγή αλλά και την αντιμετώπιση του σχηματισμού έντονων γραμμών και ρυτίδων, την επίτευξη μιας πιο νεανικής εμφάνισης και την εκτόξευση της αυτοπεποίθησης, η θεραπεία νευροτοξίνης αποτελεί μια επιλογή που κανένας άνδρας δεν θα μετανιώσει. Η πιο διαδεδομένη περιοχή εφαρμογής της νευροτοξίνης είναι το μέτωπο, στο οποίο οι άνδρες επιθυμούν να απαλύνουν τις βαθύτερες, πιο εμφανείς γραμμές. Η εφαρμογή του υλικού πραγματοποιείται με απόλυτο σεβασμό στα ανδρικά χαρακτηριστικά, για ένα άκρως φυσικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που διαρκεί έως κι έξι μήνες.

Αισθητικές Θεραπείες για Άνδρες: Θεραπεία Υαλουρονικού

Το ενέσιμο υαλουρονικό αποτελεί μια άλλη εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή ανάμεσα στις αισθητικές θεραπείες για άνδρες. Όντας ικανή να αποκαταστήσει την απώλεια όγκου και να λειάνει τις βαθιές γραμμές και τις ρυτίδες, προτιμάται ευρέως από ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών που επιθυμούν να διατηρήσουν τη νεανικότητά τους και να βελτιώσουν την εικόνα τους. Τα fillers υαλουρονικού οξέος είναι ιδανικά για να διαμορφώσουν το περίγραμμα του προσώπου και να ενισχύσουν τα φυσικά χαρακτηριστικά. Μια δημοφιλής θεραπεία μεταξύ των εργαζομένων ανδρών είναι η έγχυση υαλουρονικού για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Το υλικό αυτό μπορεί να προσφέρει μια ήπια αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή αλλαγή για μια νεότερη και πιο φρέσκια εμφάνιση, αφαιρώντας τους μαύρους κύκλους.

Αποτρίχωση με Laser Alexandrite

Η αποτρίχωση με laser Alexandrite είναι μια άλλη δημοφιλής διαδικασία στον ανδρικό πληθυσμό. Είναι πολύ συνηθισμένο για τους άνδρες να επιλέγουν αποτρίχωση με λέιζερ για να απαλλαγούν από τις πυκνή, αντιαισθητική τριχοφυΐα του σώματος. Η διαδικασία αποτρίχωσης με λέιζερ χρησιμοποιεί λέιζερ για τη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε περιοχές όπως το στήθος, η κοιλιά, ο λαιμός και η πλάτη, εξαλείφοντας αποτελεσματικά τον ατελείωτο κύκλο του ξυρίσματος, των τραυματισμών με το ξυραφάκι και των τριχών που αναπτύσσονται προς τα μέσα. Η αντιμετώπιση της τριχοφυΐας με τις παραδοσιακές μεθόδους μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, επομένως η αποτρίχωση με λέιζερ παρέχει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και μόνιμη λύση στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐας. Η αποτρίχωση με Laser Alexandrite είναι η μόνη μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης, που καταργεί τις παραδοσιακές τεχνικές, αφαιρώντας με ασφάλεια την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα χωρίς να καταστρέφει τους πόρους και την δομή της επιδερμίδας.

Λιποαναρρόφηση VASER

Η απόκτηση ενός καλλίγραμμου σώματος είναι ένα θέμα που αφορά την πλειοψηφία των ανδρών. Ωστόσο, ακόμη και οι άνδρες που ασκούνται συστηματικά και προσέχουν τη διατροφή τους μπορεί να εξακολουθούν να έχουν περιττό λίπος που αρνείται να εξαλειφθεί. Τη λύση σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα έρχεται να προσφέρει η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος της λιποαναρρόφησης VASER. H λιποαναρρόφηση VASER μπορεί να στοχεύσει περιοχές του σώματος που είναι επιρρεπείς σε επίμονο τοπικό πάχος και χαλάρωση του δέρματος, από την κοιλιά μέχρι τα μπράτσα. Η λειτουργία του VASER στηρίζεται στους υπερήχους που λιώνουν ομοιογενώς το λίπος και ταυτόχρονα συσφίγγουν το δέρμα. Το περιττό λίπος απομακρύνεται με επιτυχία, ενώ η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη με μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά δημοφιλή στις προτιμήσεις του ανδρικού κοινού.

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η ανδρογενετική αλωπεκία αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί σημαντικό ποσοστό ανδρών παγκοσμίως. Η τριχόπτωση και η αραίωση που αυτή προκαλεί μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των ανδρών. Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται από πολλούς ως η gold standard επιλογή για τη μείωση της τριχόπτωσης και την αποκατάσταση της πυκνότητας των μαλλιών. Η μεταμόσχευση μαλλιών ξεχωρίζει ως μία από τις πιο επιτυχημένες θεραπείες για τους άνδρες που επιθυμούν να νικήσουν τη μάχη με την τριχόπτωση.

Αισθητικές Θεραπείες για Άνδρες: Ιδανικές για την εξάλειψη ατελειών

Καθώς το κοινωνικό στίγμα ως προς τις αισθητικές θεραπείες για άνδρες εξασθενεί και οι ίδιες οι διαδικασίες είναι πλέον εκλεπτυσμένες και φυσικές, περισσότεροι άνδρες από ποτέ στρέφονται σε αυτές με σκοπό να αποτινάξουν από πάνω τους τα σημάδια του χρόνου και να εξαλείψουν τυχόν ατέλειες. Η Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα Δρ. Μαρία Σκολαρίκου είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να σας συμβουλέψει σχετικά με το ποια θεραπεία είναι η κατάλληλη για τις δικές σας ανάγκες.